Elkapták a notórius biciklitolvajt

2016. szeptember 7. 13:39 | Fekete Kata

Vádemelést javasol a rendőrség egy férfi ellen, mert kerékpárokat lopkodott Békéscsabán. Öt biciklit az Élővíz-csatorna békéscsabai szakaszán találtak meg a rendőrök, egyet a lakóhelyén tartott házkutatáskor foglaltak le.
 

 

A Békéscsabai Rendőrkapitányság 2016 februárjában több kerékpárlopás miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A lezárt biciklik szórakozóhely, kocsma, gyorsétterem, fagylaltozó, illetve lakótömbök lépcsőházai elől, valamint köztéri kerékpártárolókból tűntek el. A nyomozók 2016. március 1-jén előállítottak egy fiatal férfit, akit egy 2016. február 19-én éjjel, egy szórakozóhelynél történt kerékpárlopás miatt őrizetbe vettek.  A lakóhelyén tartott házkutatás során lefoglalták tőle a biciklit, amit még aznap visszaadtak a sértettnek.
 
A rendőrök azt is megállapították, hogy H. Kálmán több kerékpárlopással is gyanúsítható. A lopott biciklik egy részét Békéscsabán, a Kiss Ernő utcai hídnál az Élővíz-csatornába dobta. A rendőrök tűzoltók segítségével 2016. március 2-án öt kerékpárt szedtek ki a csatornából, amelyeket visszaadtak a tulajdonosaiknak. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a kilenc lopás miatt folytatott nyomozást 2016. szeptember 7-én lezárta és az eljárás iratait elküldte a Békéscsabai Járási Ügyészségre. 

FEL