Elismerés a diákoknak

Összesen 160 Békés megyei diákolimpikont köszöntöttek Békéscsabán. 

Az elismerésben részesültek a 2014/15-ös tanévben megrendezett diákolimpián eredményeket elért gyerekek. Régi, 3 évvel ezelőtt megszakadt hagyomány éledt újjá azzal, hogy a Békés Megyei Diáksport Egyesület a bajnokokat ünnepélyesen köszöntötte Békéscsabán a Csabagyöngye Kulturális Központban.

A díjazottak között voltak kézilabdások, röplabdások, kézilabdások, birkózók, aerobicosok, kajak-kenusok, duatlonisák és focisták is. A Békés megyeiek összesen 18 sportágban hoztak aranyérmet és a megyék versenyén 5. helyezést értek el.

Kormos Miklós, a Békés Megyei Diáksport Egyesület elnöke szerint a sport hosszú távon adhat sokat a gyerekeknek. Hozzátette, hogy az egyesületnél azon dolgoznak, hogy a megyében a sport sokkal magasabb szintre jusson el, mint ahol az elmúlt időszakban volt. A köszöntésen részt vett Balogh Gábor öttusázó, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke is. A szövetség közel 30 éve szervezi meg a Diákolimpia eseménysorozatot. 

Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke elmondta a versenyt egyrészt amiatt hívták életre, hogy a tehetségeket gondozzák, másrészt a diákokat a sport szeretetére neveljék és a sport mellett tudják tartani. 

A versenyeken részt vevő diákok mindamellett, hogy öregbítették a megye, a városaik és az iskoláik hírnevét, a dobogós helyezés elérésével többletpontokat visznek a továbbtanuláskor.

Megosztás: