Együtt- bojkottálni kell a népszavazást

2016. szeptember 9. 15:19 | Horváth Szabolcs

Nyár elején kezdett országjáró körútba az Együtt Magyarországért Mozgalom, ami most Békéscsabára érkezett. Szigetvári Viktor Az Együtt elnöke és Bod Tamás a gyulai választókerület elnöke tartott lakossági fórumot és sajtótájékoztatót a főtéren október 2-i népszavazás bojkottjáról és Orbán Viktor vagyonosodásáról ami szerintük közpénzből az adófizetők pénzéből történt.

-Ha Orbán Viktor lett volna olyan bátor, hogy nem alkotmány ellenes, hazúg, gyűlölet keltő kérdést tesz fel, hanem az igazságot népszavazáson, tehát, hogy az Európai Unió Jan Cloud Junker vagy Angela Merkel által javasolt kvóta megoldással egyet értenek vagy nem értenek egyet az állampolgárok, akkor én büszkén támogatnám az igen melletti szavazatot- mondta Szigetvári Viktor az Együtt Magyarországért Mozgalom elnöke. 
Szigetvári Viktor szerint a jogkövetkezmény nélküli népszavazás hazudik Európa szándékáról. ahogy mondja illegális bevándorlókat nem akar betelepíteni az unió Magyarországra. Szerinte a jogszerű menedékkérők ideiglenes magyarországi tartózkodásáról van szó, a kevesebb, mint 2000 ember esetében. A sajtótájékoztató másik témája a miniszter elnök anyagi helyzete volt. Az Együtt szerint Orbán Viktor az ország leggazdagabb embere, 205 milliárd forintos vagyonnal, de a látszat nem ez. Ez Bod Tamás szerint nemzetbiztonsági kérdés a népszavazást pedig bojkottálni kell.
- Békés megye átlag polgára, az önök televíziójának rendszeres nézői, az elmúlt hosszú hónapokban körülbelül annyi menekültet láttak mint UFO-t. Gyakorlatilag egyet sem. Nincs helyzet Magyarországon, nincs helyzet ebben az országrészben, nincs helyzet a Magyar-Román határon, úgyhogy nem egészen értjük miről szól a kérdés- fogalmazott Bod Tamás az Együtt Magyarországért Mozgalom gyulai választókerületi elnöke.

Volt aki támogató aláírását adta a népszavazás bojkottjára.
- Arról van szó, hogy az európai tagságunk az megmaradjon, ezért ezt teljes mellszélességgel vállalom és egyetértek ezzel. Azt, hogy mit hogyan milyen hangsúlyokkal intézünk el az egy másik. Erre vannak a politikusok. De rögtön ezzel a látványos, de semmit érő, jelentős összegbe kerülő szavazással abszolút nem értettem egyet- hallotuk az egyik járókelőtől Tóth Mihálytól. 

Az Együtt elnöke szerint a terroristákat, a jogszerűtlen menedékkérőket, akkor tudjuk kiutasítani, hogyha közös európai megoldás születik, amelybe belefér a közös európai hadsereg, közös határőrizet, de amit most a kormányfő csinál azzal csak átadja a problémát a környező országoknak- tette hozzá Szigetvári Viktor.


 

FEL