Egyesültek a kórházak

Békés Megyei Központi Kórház néven egyesült a békéscsabai és a gyulai kórház.

Békés Megyei Központi Kórház néven egyesült a békéscsabai és a gyulai kórház. A betegellátás minőségének megőrzését, továbbá a betegek életminőségének a javítását szolgálja a két kórház összevonásával létrejött új intézmény. 

Megkezdte működését a Békés Megyei Központi Kórház. Az összeolvadás egyelőre még csak jogi szinten történt meg. A két tagkórház területi ellátási kötelezettsége, és a beteg beutalási rend nem változott.

A gyulai kórházban egyelőre a megszokott rendben kezelik a betegeket. Az intézmény ellátottjai és dolgozói nem érzékelnek lényeges változást a két kórház összeolvadása miatt. A megkérdezettek eddig is elégedettek voltak a szolgáltatással, de örülnek a modernizációnak.A két kórház már korábban megkezdte az integrációt.

Az elmúlt hét évben összesen 10 milliárd forintot nyertek Európai uniós pályázatokon, ebből műszereket vásároltak és az infrastruktúrát fejlesztették.

Dr. Becsei László a Békés Megyei Központi Kórház főigazgatója elmondta, hogy olyan informatikai fejlesztések is megvalósítottak, amelyek a mai naptól kezdődően a két kórház, az új intézmény közös informatikai lehetőségeit fejleszti. A főigazgató hozzátette, hogy ezáltal összeköthető valóban a két intézmény medikai rendszere, radiológiai eszközparkja és különböző szakmák is közvetlen kapcsolatba tudnak kerülni.

A jövőben további uniós forrásokat is lehívnának. Jelenleg az összeolvadással kapcsolatos háttérmunkákat végzik. A szakemberek azon dolgoznak, hogy felmérjék a lakosság szükségleteit.

Megosztás: