Egy őrült naplója – bemutató pénteken a kamaraszínházban

2017. május 31. 20:14 | Mikóczy Erika

Az egyik legnépszerűbb és legfajsúlyosabb monodrámát, az Egy őrült naplóját tűzi műsorára a Békéscsabai Jókai Színház. A teátrum Katkó Ferenc főszereplésével Köllő Miklós rendezésében mutatja be Gogol klasszikusát.

A történet középpontjában a realitásérzékét folyamatosan elvesztő hivatalnok áll. Gogol tragikomikus látomásában a téboly felé haladó, reménytelenül szerelmes ember kórtörténetét mutatja be.

– Minden ember felteheti magának azt a kérdést, kicsoda ő valójában, és hogyan tudna a meghatározott és lekötözött társadalmi pozícióból feljebb, vagy esetleg máshova kerülni. A darab hivatalnoka úgy gondolja, hogy lehetetlen ez a kitörés. Arról a polcról, ahová tették, nem lehet kijutni, legfeljebb a bolondok házába és a halálba – fogalmazott Köllő Miklós rendező.

A közös munka februárban kezdődött, a rendező az indulásra a legapróbb részletekig kidolgozta a darabot. A hivatalnokot Katkó Ferenc színművész játssza, aki nem először kap főszerepet Köllő-előadásban. Őrá épült az előző évadban az Isten balján című monodráma is. Mint mondja, az Egy őrült naplója jól megírt történet, amely folyamatosan épül, és amelyben mindig valami újat, valami pluszt kap a néző. Hozzátette, a darabban nagy segítségére vannak a rendező által válogatott zenék, vetítések is.

Az Egy őrült naplója nyilvános főpróbáját június 1-jén, csütörtökön tartják, a bemutató előadás pedig pénteken lesz a Sík Ferenc Kamaraszínházban.

 

A hírről készült videó anyagunk:

 

További programok »

Kultúra

A Hagymácska mesemusicalt hozza a Mikulás a békéscsabai gyerekeknek

Zöldségek harca az igazságért – Alig két héttel az Ördögölő Józsiás premierje után újabb zenés mesedarab, az orosz népmese alapján írt Hagymácska bemutatójára készül a Békéscsabai Jókai Színház. A mesemusicalt ezúttal a Mikulás hozza el a békéscsabai gyerekeknek.
2022. december 2. 17:34
FEL