Egészségutca és gasztrofesztivál Békéscsabán

2017. augusztus 6. 08:38 | Mikóczy Erika

Szombaton délután és este Békéscsabán, a Szent István téren egészségutca és gasztrofesztivál várta az érdeklődőket. A programot a Békéscsaba Városi Nagycsaládosok Egyesülete szervezte.

A nagy hőség ellenére is sokan voltak kíváncsiak az egészségutca rendezvényeire. A szervezők az üdítő programok mellett párakapuval és az Alföldvíz jóvoltából sok-sok vízzel igyekeztek felfrissíteni a látogatókat, és például a Napsugár Bábszínház előadását inkább nem kint, hanem légkondicionált helyiségben tartották. Lukács Beatrix, az egyesület elnöke elmondta, hogy ez az ötödik ilyen jellegű programjuk.

 

 

– Korábban már négy alkalommal volt hasonló rendezvényünk, most a TOP-pályázatnak köszönhetően rendezhettük meg ezt a fesztivált, mégpedig Békéscsaba egyik legszebb helyén, a Szent István téren. A program fő célja az volt, hogy a város lakosságát, ezen belül is a családokat megszólítsuk, és felhívjuk a figyelmüket az egészséges életmód fontosságára. Ennek érdekében voltak színpadi produkciók, egészséges ételeket, italokat vonultattak fel kiállítóink, de itt volt a vöröskereszt, és jöttek alternatív gyógyászattal foglalkozó szakemberek is – tudtuk meg Lukács Beatrixtól, aki arról is beszélt, hogy számos szűrővizsgálaton vehettek részt az érdeklődők.

Az egészségutca színpadán egymást váltották a fellépők, a gyerekeknek felépült Manófalva, volt kézműves-foglalkozás, ugrálóvár, jöttek gólyalábasok. Bemutatkozott több civil szervezet, volt ételkóstolás, helyi termékek bemutatója, salátabár és dietetikai tanácsadás is. A nap végén utcabál és tűzzsonglőrök tették fel az i-re a pontok, és zárták a mozgalmas napot.

„A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok Békéscsaba Megyei Jogú Város területén” tárgyú TOP-6.9.1- 15-BC1-2016-00001 azonosítószámú projekt keretében így valósult meg az egészségnap vegyes korosztály számára.

 

 

További programok »

FEL