Demonstráltak a harcművészek

2016. szeptember 16. 14:29 | Fekete Kata

A Békés Megyei Harcművész Szövetség több, mint tíz éve rendezi meg a harcművész klubok és irányzatok összetartását jelképező, hagyományos Demonstrációs Napot, amelyet immár negyedik éve Kondoroson tartanak. A város nagyon fontos helyet tölt be Békés megye harcművészetében.
 

A Demonstrációs Nap a nyári programok közé tartozik, idán először került át szeptemberre. Az időjárás kegyes volt a résztvevőkhöz, hiszen verőfényes napsütésben, hangulatos helyszínen, a Kondorosi Csárda melletti füves térségen végezhették az edzéseket, amelyen nyolc klub – Békéscsabai Lakótelepi SE, Nippon Seibukan Akadémia Magyarországi Egyesülete, Kondorosoi Kick-boksz SE, Mezőberényi Sportcsarnok SE, Contact SE Orosháza, Hegyesi SE Füzesgyarmat, Rácz Kick-boksz team, Békés megyei Önvédelmi és Közelharc Egyesület – vett részt. Kondoros polgármestere , Ribárszki Péter régi ismerősként köszöntötte a megjelenteket, ami annak is köszönhető, hogy rendszeresen részt vesz a város harcművész eseményein és jó kapcsolatot ápol a helyi kick-box klubbal. Kiemelte a helyi klub vezetőjének, Litauszki Lászlónak a munkáját, aki négy évvel ezelőtt felkarolta a már elhalóban lévő rendezvényt. A Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke, Shihan Gregor László VI.DAN is köszöntötte a megjelenteket, majd elkezdődött a közös edzés. Először Sensei Gasparik Róbert III.DAN tartott pörgős bemelegítést, majd kezdődött az első edzés, a kick-box. Litauszki László II.DAN mind a light-contact, mind az úgynevezett point-fighting  szabályrendszerre jellemző gyakorlatokat vezetett. Ezt az önvédelmi blokk követte Gregor László VI.DAN irányításával. Helyet kapott a keményítés, a különböző támadó kombinációk és önvédelem, bot támadások védése, bot használat kényszerítésre (taiho-jutsu) s a végén a goshinkai karatéra jellemző támadás-védés- ellentámadás,- visszatámadás kombinációkba való betekintés.
A nap harmadik edzését Lévai Péter 4. fokozatú Ving-tzun kungfu mester tartotta a rá jellemző közvetlenséggel és találékonysággal.

FEL