CsabaPark – nyár végén indulhat a második ütem kivitelezése

2017. június 3. 08:40 | Mikóczy Erika

A jó idő beköszöntével már nemcsak hétvégén, hanem hét közben is sokan veszik az irányt a CsabaParkba, hogy kint legyenek a szabadban, játsszanak, kikapcsolódjanak. Békéscsaba önkormányzata azon van, hogy ezt a későbbiekben még többen és még jobb körülmények között tehessék meg.

A CsabaPark fejlesztések előtt áll, a második ütem a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) nyertes pályázatának köszönhetően több mint egymilliárd forintból valósulhat meg. A későbbiekben erre épül majd rá a harmadik ütem a turisztikai attrakciókkal a Modern Városok Program keretében. A második ütem rövidesen induló fejlesztésének részleteiről Hanó Miklós alpolgármester számolt be lapunknak.

– Nyár végén indul TOP-keretből a CsabaPark második ütemének a kivitelezése, ennek az előkészítése már a célegyenesben van. Lényegében most azon dolgozunk, hogy az olyan nagyrendezvények, mint a kolbászfesztivál és a sörfesztivál is idekerülhessenek.

– Hogyan teremtik meg a nagyobb fesztiválok hátterét?

– Nagyon fontos az infrastruktúra megteremtése minden szinten. Utak, parkolók kellenek, nélkülözhetetlen a megfelelő közműkapacitások kiépítése, a sátorhelyek és a rendezvényhelyszínek kialakítása oly módon, hogy azok kiszolgálása zökkenőmentesen történhessen. Az épületekhez kapcsolódóan térburkolatok készülnek, valamint zöldfelület-rendezést és a közvilágítás bővítését is tervezzük. Szociális blokkok, vécék épülnek, hogy ne kelljen ezt mobilvécékkel megoldani. Továbbá nagy sátor és a fesztiválokhoz szükséges eszközök beszerzését is tervezzük, így azokat nem kellene bérelni.

– A CsabaParkba két újabb épületet is terveznek, ezek milyen célt szolgálnak majd?

– Lesz egy 500 négyzetméter alapterületű épület és egy fogadóépület. A meglévő csarnok bizonyos programokra nagyon jó, viszont közepes méretű rendezvényekhez nagy. Olyan tereket szeretnénk létrehozni, amelyek nagyobb csoportoknak, vagy céges rendezvényeknek is megfelelnek, így egyszerre többféle rendezvény is lehet majd a CsabaPark területén.

– Mi a legfőbb célja a CsabaPark további fejlesztéseinek?

– A parknak kettős szerepe van. Részben az, hogy a helyi lakosok pihenőparkja legyen, ahol kikapcsolódhatnak, feltöltődhetnek, ahol a családok együtt tölthetnek egy kis időt. A másik fontos cél pedig az, hogy a fesztiválok jobb hátterének megteremtésével és a harmadik ütemben megvalósuló turisztika attrakciókkal minél több turistát csalogassunk ide.

További programok »

FEL