Címke: Zsuzsi receptjei

2024. május 26.

Egy tál tavaszt ebédre?

Nem véletlen, hogy sok helyen cikkeznek arról, milyen fontos a szezonális táplálkozás. Minden évszaknak megvannak a maga szezonális lehetőségei, ezekben az időszakokban pedig tápanyagban sokkal dúsabbak ezek a nyalánkságok. Nem mellékesen pedig még finomak is!
2024. május 26. 11:16 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. május 20.

Együk színesre az agyunkat, testünket és a lelkünket – színek a tányéron

A mentális és fizikai egészségre mindig vigyázni kell. Nem is gondolnánk, mennyi mindenre van hatással az, amit elfogyasztunk. Kicsi gyerekként, amikor az emberről a szülei féltőn gondoskodnak és ráripakodnak egy kevésbé kedvelt étel elfogyasztásánál azzal, hogy "nem azért esszük, mert finom, hanem azért, mert jó!", szenvedésnek élhetjük meg a színes étrendet. Fiatal felnőttként az ember rájön, nagy érték volt ez a gondoskodás.
2024. május 20. 15:11 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. május 12.

Könnyű túrógombócot a vasárnapi tányérra

A tökéletes, könnyű túrógombóc elkészítése amennyire egyszerűnek tűnik, olyannyira komplikált, mivel nehéz megtalálni a tökéletes "könnyűségét". A hozzávalók helyes, helytelen arányaival pengeélen táncolhatunk. Ha kevés szilárd anyagot teszünk bele, ételünk könnyen szétfőhet a forró vízben, ha sokat, akkor nagyon kemény gombócok kerülnek a tányérra. Cikkünkben egy kipróbált és egyben bevált receptet teszünk közzé, valamint a gombóc eme fajtájának kezdeteiről is szót ejtünk.
2024. május 12. 11:38 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. április 28.
2024. április 27.

A spárga, retek, tészta, tejszín és kolbász esete - Bevált a szokatlan párosítás

A szezon két legnépszerűbb szereplője a fehér és a zöld spárga. A következőkben egy zöld spárgás receptet veszünk górcső alá. Ezt a zöldséget a fehér társával ellentétben nem kell meghámozni, elég csak a fásabb végét letörni, néhány percig sütni vagy párolni, nem igényel hosszadalmas hőkezelést. Amellett, hogy finom, jó néhány hasznos tulajdonsága is van!
2024. április 27. 12:23 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom

További programok »

FEL