Címke: Vadász Csaba

2022. november 3.
2022. október 6.

Zöld önkormányzat: Őshonos fákkal az aszály megpróbáltatásai ellen

Az önkormányzat fejlesztéseinek köszönhetően a pósteleki génrezervátumban biztosítva van azoknak az őshonos fafajoknak a gondozása, melyek közül a városi fásítás során ültetendő példányok kerülnek ki. Az Alföldre jellemző őshonos fafajokból a helyi ökoszisztéma fenntartása mellett, az elmúlt időszakban erősödő aszály miatt is érdemes választani, hiszen a helyi klímához jobban tudnak alkalmazkodni.
2022. október 6. 08:30 | Vincze Attila
Tovább olvasom
2022. február 10.

Csőzsilip-rendszer segíti a vizes élőhelyek fennmaradását Pósteleken

Elkészült az új csőzsilip-rendszer a pósteleki génrezervátumban. A területet gondozó egyesület által régóta várt beruházást az önkormányzat saját forrásból valósította meg. A fejlesztésnek köszönhetően a génrezervátumban található két tó vízszintje szabályozhatóvá vált, ezzel segítve a vizes élőhelyek megóvását az aszályos időszakokban.
2022. február 10. 11:42 | Vincze Attila
Tovább olvasom
2021. november 4.

Zöld önkormányzat: „Örökerdő” lett a pósteleki génrezervátum

Örökerdő lett a pósteleki génrezervátum. Mint azt Szarvas Pétertől, Békéscsaba polgármesterétől megtudtuk, az emlékparkban az egészen idős fákat sem vágják ki, hanem ott hagyják azokat a természetes erdei környezetükben. Így megismerhető, milyen hatást gyakorolnak az erdő mindennapos folyamataira a fák, ha az élettartamuk végéig a természetes élettani környezetükben vannak.
2021. november 4. 11:19 | Papp Ádám Sándor
Tovább olvasom
2021. május 13.
FEL