Címke: Termokamera Kft.

2023. augusztus 30.

Havi elszámolás: nagy változások jönnek jövőre a napelemes rendszereknél

Január elsejétől megváltozik a napelemes rendszerekre vonatkozó szabályozás – jelentette be Lantos Csaba energiaügyi miniszter szombaton. Amellett, hogy a tárca szeptemberben közzéteszi, hogy a korlátozások után hol lehet újra napelemeket telepíteni az országban, kiderült az is, hogy nemcsak a 2024 után telepített lakossági napelemeknél szűnik meg az éves szaldóelszámolás lehetősége, hanem a régebbi rendszereket használók is havi elszámolás alá esnek majd.
2023. augusztus 30. 16:43 | Vincze Attila
Tovább olvasom
2022. október 21.

Bizonytalanság: Nagy változások előtt áll a napelemes piac Békésben is

Egyelőre teljes bizonytalanságban van a hazai napelemes piac, miután a kormány az elektromos hálózat túlterheltségére hivatkozva felfüggesztené a betáplálást az újonnan beruházók számára. Ráadásul nemrég hivatalossá vált, hogy az állami napelemes pályázat második fordulója nem indul el novemberben, így sokan nem tudják van-e értelme még belevágni a több millió forintos fejlesztésbe.
2022. október 21. 13:58 | Vincze Attila
Tovább olvasom
2022. augusztus 6.

Rezsicsökkentés: megyénkben is nagy az érdeklődés a napelemes rendszerek iránt

Nagy az érdeklődés a napelemes rendszerek iránt Békés megyében. Amióta a kormány bejelentette a rezsicsökkentés módosítását, egyre többen döntenek úgy, hogy napelemet szereltetnek fel az ingatlanjukra, kiváltva ezzel a hagyományos energiaforrásokat. A szakemberek szerint a nagyértékű beruházás akár néhány éven belül megtérülhet.
2022. augusztus 6. 07:22 | Vincze Attila
Tovább olvasom

További programok »

FEL