Címke: szeretet

2022. június 6.

Böjte Csaba: Vágyunk a tisztaságra és arra, hogy szeretetben, békében éljünk

A keresztény ember feladata, hogy Isten mennyei országának evilági prófétája legyen és életével, szavaival, tetteivel hirdesse a reményt – mondta Böjte Csaba ferences szerzetes. A hirado.hunak a pünkösdi ünnep alkalmából adott interjújában Csíksomlyónak a világ magyarságához szóló üzenetéről, s a hitről, szeretetről és a reményről fejtette ki a véleményét.
2022. június 6. 10:45 | behir.hu
Tovább olvasom
2022. április 18.
2022. március 31.
2020. december 20.

Szeret, nem szeret - Jól szeretni egyre megy? - jegyzet

Tanulmányaim során találkoztam a szeretet tudományos megfogalmazásával is, ami számos pszichológus munkásságához köthető. Pár nevet említek jegyzetemben, és az olvasó türelmét kérem egyéni értelmezéseimet illetően. A jegyzet névre hallgató kis "pszicho-montázsom" célja nem más, mint egy kis gondolatébresztés, arra a kérdésre helyezve a hangsúlyt, hogy mit jelent "jól szeretni a másikat".
2020. december 20. 11:14 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2020. július 12.

A macskák tényleg szeretik a gazdájukat

“A macska? Önző, öntörvényű, és saját magán kívül senkit sem szeret igazán” – szegény cicákat hosszú ideje legalább annyi előítélet övezi, mint ahány dorombolástól elérzékenyült macskagazdi siet a védelmükre, amikor a fentiekhez hasonló megjegyzéseket tesznek rájuk. Pedig ideje lenne leszámolnunk ezekkel a tévhitekkel, hiszen mára kutatások bizonyítják: egy cica semmivel sem szereti kevésbé a gazdáját, mint például a kutyák, akikhez oly gyakran hasonlítják őket.
2020. július 12. 07:50 | behir
Tovább olvasom
Összesen 5 cikk, 1 / 1 oldal
FEL