Címke: napelemes rendszerek telepítése

2023. augusztus 30.

Havi elszámolás: nagy változások jönnek jövőre a napelemes rendszereknél

Január elsejétől megváltozik a napelemes rendszerekre vonatkozó szabályozás – jelentette be Lantos Csaba energiaügyi miniszter szombaton. Amellett, hogy a tárca szeptemberben közzéteszi, hogy a korlátozások után hol lehet újra napelemeket telepíteni az országban, kiderült az is, hogy nemcsak a 2024 után telepített lakossági napelemeknél szűnik meg az éves szaldóelszámolás lehetősége, hanem a régebbi rendszereket használók is havi elszámolás alá esnek majd.
2023. augusztus 30. 16:43 | Vincze Attila
Tovább olvasom
2022. október 21.

Bizonytalanság: Nagy változások előtt áll a napelemes piac Békésben is

Egyelőre teljes bizonytalanságban van a hazai napelemes piac, miután a kormány az elektromos hálózat túlterheltségére hivatkozva felfüggesztené a betáplálást az újonnan beruházók számára. Ráadásul nemrég hivatalossá vált, hogy az állami napelemes pályázat második fordulója nem indul el novemberben, így sokan nem tudják van-e értelme még belevágni a több millió forintos fejlesztésbe.
2022. október 21. 13:58 | Vincze Attila
Tovább olvasom
2021. december 13.

A Békés megyében élők számára is megnyílik a napelemes pályázat

Hétfőn indul a lakosságnak szóló napelemes pályázat második szakasza, amelyben újabb hat megye, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Somogy és Tolna lakói igényelhetnek támogatást napelemes rendszerek telepítéséhez, nyílászárók cseréjéhez, fűtés korszerűsítéséhez és akkumulátor telepítéséhez - közölte Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára a szaktárca közleményében, amelyet hétfőn juttattak el az MTI-hez.
2021. december 13. 19:15 | behir.hu
Tovább olvasom

További programok »

FEL