Címke: Munkácsy-negyed

2023. június 1.

Múzeumok éjszakája a Munkácsy Negyedben

2023. június 24. 15:00 - 24:00
Június 24-e, Szent Iván napja idén nemcsak az év legrövidebb éjszakáját hozza el a Munkácsy Negyedben, hanem a Múzeumok Éjszakája eseményeit, és számos más, igazán különleges és látványos programot is, amelyek között mindenki megtalálhatja majd a kedvének és ízlésének legmegfelelőbbet. Hogy csak pár dolgot emeljünk ki; lesznek különleges bábelőadások, tárlatvezetések (még zseblámpás is!), tűzzsonglőr, közös táncok, felvonulások, akusztikus koncert, és rengeteg gyerekeknek szóló foglalkozás is!
Tovább olvasom
2023. május 26.

Itt a hosszú hétvége! - Számos program várja látogatóit a Munkácsy Negyedben

Összehangolt programokkal készülnek a pünkösdi hétvégére a Munkácsy Negyed intézményei. A Napsugár Bábszínház új épületének pénteki ünnepélyes megnyitója után a kicsik vehetik át az irányítást a negyedben. A Békés Megyei Könyvtár, Csabagyöngye Kulturális Központ és a Munkácsy Mihály Múzeum minden korosztálynak tervezett kikapcsolódási lehetőséget. A Három Város Kerékpáros Fesztivál pedig péntektől vasárnapig várja majd a bringásokat, de Gyula is tartogat bőven programlehetőségeket a hétvégén.
2023. május 26. 16:20 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2023. május 24.
2023. május 23.
2023. május 19.

Szombaton tartják a III. Csabai Könyvbörzét

Május 20-án, szombaton délután 2 és este 6 óra között tartják meg az III. Csabai Könyvbörzét a Békés Megyei Könyvtár épületében és a környező utcákban. A romantikus ponyvaregények, verses és drámai kötetek, valamint a tudományos könyvek szerelmesei szabadon végigböngészhetik a felkínált műveket.
2023. május 19. 10:00 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2023. május 11.

Gyöngyhajú lány balladája - A békéscsabai közönség is láthatta az Omega musicalt

Az Omega együttes és az ExperiDance Production több mint fél évi alkotómunka után állította színpadra új darabját, amelyben olyan slágerek csendülnek fel, mint a Trombitás Frédi, a Régi csibészek, az Ezüst eső, a Petróleumlámpa, a Ha én szél lehetnék. A Gyöngyhajú lány balladája - Omega musicalt szerda este a Csabagyöngye Kulturális Központban láthatta a nagyérdemű.
2023. május 11. 09:10 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2023. május 10.

Gálakoncert, színészlegendákkal

Igor Stravinsky játékra és táncra írott elbeszélését, A katona történetét mutatta be a Filharmónia Magyarország és a Fesztivál Akadémia Budapest a Csabagyöngye Kulturális Központban kedden este. Az előadást Ascher Tamás rendezte, a zenés darabban Molnár Piroskát, Bezerédi Zoltánt, ifj. Vidnyánszky Attilát és Kelemen Hannát láthatták a nézők.
2023. május 10. 14:28 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2023. május 7.
2023. május 1.

Pünkösdi programok a Munkácsy Negyedben

2023. május 26. - 2023. május 29.
A Munkácsy Negyed következő összehangolt programja pünkösdi hétvégéhez kötődik, melynek legjelentősebb pillanata kétségkívül a Napsugár Bábszínház új épületének ünnepélyes megnyitója lesz pénteken. Vasárnap a kicsik veszik át az irányítást a Negyedben, hiszen a Városi Gyereknap programjai zajlanak majd minden intézményben; a Háromváros Kerékpáros Fesztivál pedig péntektől vasárnapig várja majd a bringásokat.
Tovább olvasom
2023. április 15.

Programkavalkád a Munkácsy Negyedben

A kulturális intézmények számos interaktív programra várták a békéscsabaiakat szombaton. A „Nyílik a Negyed! Egy nap Munkácsyval” címet viselő rendezvénysorozat szervezői több helyszínen kínáltak kikapcsolódási lehetőséget. Az érdeklődők többek között különböző tárlatokat tekinthettek meg, kézműves programokon vehettek részt és bábelőadást is megnézhettek.
2023. április 15. 17:12 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
FEL