Címke: Körösök Völgye Natúrpark Egyesület

2022. április 26.

Aktív családi nap a Körösök Völgyében

2022. április 30. 09:30 - 17:00
Helyszín: Széchenyi liget Békéscsaba
A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület április 30-án aktív mozgásos programokkal várja az érdeklődőket. A rendezvény központja Békéscsabán a Széchenyi ligetben lesz, de különböző túrákon is részt lehet venni.
Tovább olvasom

Csabai Majális és BioRitmus Fesztivál

2022. május 1. 10:00 - 18:00
Helyszín: Széchenyi liget Békéscsaba
A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület szervezésében ismét lesz Csabai Majális és BioRitmus Fesztivál. Május elsején egész napos családbarát programokkal várják a Széchenyi ligetbe látogatókat.
Tovább olvasom
2022. április 6.

Előre az aktív életért - Partnerségi találkozó a Körösök Völgye Natúrparknál

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület, valamint az Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ szervezte meg szerdán 10 órakor azt a Partnerségi Találkozót a Körösök Völgye Látogatóközpontban, amely bemutatta az Aktív Turisztikai Stratégiát. Az akció legfőbb célja, hogy az adott település lakosságának biztosítsanak sportolási, kikapcsolódási lehetőséget, illetve az, hogy ehhez biztosítsanak megfelelő teret.
2022. április 6. 14:35 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2022. február 15.
2021. augusztus 7.

Reviczkyvel a natúrparkokban - forgatás a Körösök Völgyében - galériával

Akik a Széchenyi ligetben jártak szombaton, televíziós stábbal, valamint Reviczky Gábor színművésszel és Pócsi Gabriellával, a Körösök Völgye Natúrpark munkaszervezet vezetőjével is találkozhattak. A látogatás apropója a Duna TV-re készülő Reviczkyvel a natúrparkokban című sorozat egyik epizódjának forgatása, ezúttal itt Békéscsabán. Mindemellett a Ligeti Vásár biztosított látnivalót az érdeklődőknek.
2021. augusztus 7. 13:18 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2021. május 22.
2020. december 18.
2020. október 30.

Passzold vissza Tesó! – avagy mobiltelefonnal a csimpánzokért és gorillákért

Békés megyében jelenleg négy helyen gyűjtik a használt mobiltelefonokat, a „Passzold vissza Tesó!” nemzetközi kampány részeként. Az akciót hazánkban a Jane Goodall Intézet, az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület szervezi azért, hogy a magyar háztartásokban már nem használt mobiltelefonok ne a fiókban vagy a szemétben kössenek ki, hanem újrahasznosítsák alkatrészeiket, főleg az úgynevezett koltán ércet. Ezzel is védeni szeretnék többek között a csimpánzok és gorillák élőhelyeit.
2020. október 30. 09:38 | Kugyelka-Zámbori Eszter
Tovább olvasom
2020. október 17.
2020. október 16.

Négy állomásos fórumra várják a megyei kistermelőket és gazdákat

A Kisléptékű Termékelőállítók Országos Érdekképviseletének Egyesülete együttműködésben a Körösök Völgye Natúrpark Egyesülettel és a Falusi Vendégasztal Szolgáltatók Egyesülettel, a megyében több helyszínen szervez fórumot, amelyre minden érdeklődő ős- és kistermelőt és falusi vendégasztal szolgáltatót várnak a következő hetekben. A programsorozaton az előadók a helyi- és őstermelők közötti együttműködések jó példáit és az őstermelői adózás kedvező lehetőségeit mutatják be a résztvevőknek.
2020. október 16. 08:33 | behir.hu
Tovább olvasom
FEL