Címke: FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács

2024. március 14.

Eredményesek a fejlesztések a hazai hajtató kertészetben

A hajtatott paprika és paradicsom ma már egész évben megtalálható a boltok polcain, április közepétől pedig az ágazat teljes egészében nemcsak a hazai, hanem az exportpiacokat is friss, egészséges áruval. A fejlesztések ütemét ugyan megtörte a múlt évi kedvezőtlen gazdasági környezet, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség Gyümölcs Szakmaközi Szervezet körképe szerint az új vidékfejlesztési pályázatok ismét lendületet adhatnak az ágazatban tervezett beruházások megvalósításának.
2024. március 14. 06:21 | behir.hu
Tovább olvasom
2024. január 3.

Kincset rejt a téli éléskamra

A gyökérzöldségek királynője a gumós zeller, amelyet rendkívül változatos módon illeszthetünk be az étrendünkbe. A különleges ízvilággal rendelkező zöldségféle előnyeit egyre többen ismerik fel. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) körképe szerint a zeller iránti kereslet folyamatos és stabil, így a gazdálkodóknak is kiváló perspektívát jelenthet a zöldségnövény termesztése.
2024. január 3. 08:24 | behir.hu
Tovább olvasom
2023. december 9.
2023. november 13.

Káposztafélékből is válasszuk a hazait!

Bár a legtöbb káposztaféle egész évben megtalálható a boltok kínálatában, az igazi szezonjuk ősszel, a hidegebb idő beköszöntével kezdődik meg. Sajnos az erősödő importnyomás miatt nehéz helyzetben vannak a hazai fejeskáposzta-termelők, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet, a FruitVeB szerint piacszervezésre és nagyobb összefogásra lenne szükség az ágazatban, emellett a vásárlói tudatosságot is növelni kell.
2023. november 13. 08:28 | behir.hu
Tovább olvasom
2023. október 27.

Idén kedvezett az időjárás a sütőtöknek

Bár a nyári viharok több helyen komoly károkat okoztak, összességében idén kedvezően alakult az időjárás a sütőtök termesztéséhez - közölte az MTI-vel pénteken a FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).
2023. október 27. 13:31 | behir.hu
Tovább olvasom
2023. augusztus 20.

Javában tart a szilvaszezon, közepesnél gyengébb lesz a termés

Közepesnél gyengébb lesz az idei szilvatermés, a gazdálkodók mintegy 40-50 ezer tonnát takaríthatnak be a közkedvelt gyümölcsből – derül ki A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeb) közös piaci körképéből. Az itthon termett szilvának mintegy 60 százaléka ipari felhasználásra kerül, lekvár, befőtt és pálinka készül belőle.
2023. augusztus 20. 07:32 | behir.hu
Tovább olvasom
2023. augusztus 15.
2023. augusztus 4.
2023. augusztus 1.

Gyenge lesz a szilvatermés

A közepesnél is gyengébb, 40-50 ezer tonnás szilvatermés várható idén Magyarországon - olvasható a FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács honlapján kedden közzétett összefoglalóban.
2023. augusztus 1. 18:27 | behir.hu
Tovább olvasom
2023. július 12.

További programok »

FEL