Címke: farsangi ételek

2023. február 18.

Prohászka Béla megosztotta velünk, mi a jó fánk titka

Egyes vidékeken, például az Alföldön, a zsíros ételeket és bőséges lakomákat igencsak kedvelték régen farsang idején. Az Északi-középhegység falvaiban sült húst, pogácsát, friss töpörtyűt, kolbászt és káposztát kínáltak. A Mura folyó menti falvakban előkerült a kocsonya és a jófajta házi pálinka is. És persze a farsangi fánk sem maradt ki a menüből. Hogy ez utóbbinak mi a titka, arról Prohászka Béla, Venesz-díjas mesterszakáccsal beszélgettünk.
2023. február 18. 13:10 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2021. február 3.

Farsangi csörgés a konyhában: A csöröge és a szalagos fánk az ízek királynői

A farsang január 6-tól, vagyis vízkereszt napjától kezdődik és a hamvazószerdához, illetve a húsvéthoz igazodik. Ebben az időszakban az asztal két királynője a hagyományos szalagos és csöröge fánk – tartják a szakemberek. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara konyhájában csörögefánkot készítettünk Prohászka Béla mesterszakáccsal, majd Kádár Manni mézeskalácskészítő mutatta meg, hogy náluk mi a trend ebben az időszakban.
2021. február 3. 07:09 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom

További programok »

FEL