Címke: fánk

2025. február 20.

Itt van a farsang, készül otthon a fánk, de be lehet vinni a sulibálba?

A farsang az iskolai közösségek egyik legvidámabb időszaka, amely alkalmából a legtöbb intézmény farsangi mulatságot szervez. A rendezvényeken gyakran a szülők által otthon készített süteményeket szolgálják fel, így kiemelten fontos az élelmiszerbiztonsági szabályok ismerete és betartása. A Nébih Oktatási Programja összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat, amelyek segítségével a farsangi finomságok nemcsak ellenálhatatlanok lesznek, de elfogyasztásuk sem rejt kockázatot.
2025. február 20. 09:08 | behir.hu
Tovább olvasom
2025. február 19.
2024. január 25.
2024. január 14.

Óh, az a nagykamarási pampuska mézesen a legfinomabb!

Mohácsi Klaudia, volt mézkirálynő küldetésének tekinti, hogy minél többekkel megossza a méz jótékony hatásait, felhasználási lehetőségeit. A fánkszezon őt sem kerüli el Nagykamaráson, így megosztotta velünk egy "mézes javaslatát", illetve arra hívta fel a figyelmet, hogy nagy szükségünk van a méhek által "összehordott áldásra".
2024. január 14. 16:44 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2023. február 18.

Prohászka Béla megosztotta velünk, mi a jó fánk titka

Egyes vidékeken, például az Alföldön, a zsíros ételeket és bőséges lakomákat igencsak kedvelték régen farsang idején. Az Északi-középhegység falvaiban sült húst, pogácsát, friss töpörtyűt, kolbászt és káposztát kínáltak. A Mura folyó menti falvakban előkerült a kocsonya és a jófajta házi pálinka is. És persze a farsangi fánk sem maradt ki a menüből. Hogy ez utóbbinak mi a titka, arról Prohászka Béla, Venesz-díjas mesterszakáccsal beszélgettünk.
2023. február 18. 13:10 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2023. január 30.
2022. január 22.
2021. február 11.

További programok »

FEL