Címke: dr. Melczer Mária

2020. december 29.

Antibakteriális szerek – kezelésre és megelőzésre is jók lehetnek

Korábban rengeteget olvashattunk arról, hogy sok betegség esetén nem ajánlatos, sőt, kifejezetten káros lehet az antibiotikumok fogyasztása. Dr. Melczer Mária gyógyszerész elmondta, hogy van különbség az antibiotikum és az antibakteriális szerek között, valamint arról is beszélt, milyen fertőtlenítő készítményeket ajánl a betegségek elkerülése érdekében.
2020. december 29. 15:29 | Tóth Bianka
Tovább olvasom
2020. október 5.

Most nem rohanták meg a vásárlók a patikákat

Az elmúlt pár hétben nem indult el hasonló felvásárlási láz a patikákban, mint a koronavírus-járvány első hullámának idején – erről számolt be lapunknak egy békéscsabai gyógyszertár vezetője. Az országos tisztifőgyógyszerész pedig arról tájékoztatott, hogy a patikák mellett a gyógyszer-nagykereskedők is megfelelő raktárkészlettel rendelkeznek, így senkinek sem kell több havi készletet felhalmoznia.
2020. október 5. 13:57 | Vincze Attila
Tovább olvasom
2020. június 25.
2020. június 19.

Bodzával az egészségért!

Európában és Észak-Amerikában a bodzavirágszezon május végétől június elejéig tart. A növény elsősorban a napos helyeket kedveli, de nagyon különböző éghajlati körülmények között is megnő, beleértve a nedves és a száraz, termékeny talajokat. A fekete bodza virágában és termésében számos hasznos makroelem és vitamin található.
2020. június 19. 07:39 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2020. május 21.

Dr. Melczer Mária: A legokosabb, ha kifőzzük a szájmaszkokat

Május 4-étől enyhített a korábbi szigorú intézkedéseken Magyarország Kormánya. Újra korlátozás nélkül tarthatnak nyitva az üzletek, viszont kötelező a szájmaszk viselése. A megfelelő védőeszközökről és helyes használatukról a 7. Tv Aktuális című műsorában dr. Melczer Mária gyógyszerésszel Tóth Bianka Nóra műsorvezető beszélgetett.
2020. május 21. 16:21 | Mikóczy Erika
Tovább olvasom
2020. április 10.

MARADJ OTTHON! – dr. Melczer Mária videóüzenete

A koronavírus-járvány megfékezésére érdekében csökkenteni kell a személyes találkozókat, vagyis a legjobb megoldás, hogy otthon maradunk. Ennek a legfontosabb üzenetnek a tolmácsolására kérünk fel Békés megyei közismert embereket. Mai üzenőnk dr. Melczer Mária gyógyszerész.
2020. április 10. 08:00 | Such Tamás
Tovább olvasom
2020. január 31.

Dr. Melczer Mária gyógyszerész: Nagyon szeretem a hivatásomat

Dr. Melczer Mária, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Békés Megyei Szervezetének elnöke tavaly év végén megkapta a hazai kamara aranyérmét. A díjat a magyar gyógyszerészetért kifejtett kimagasló tevékenységért, a példaértékű életmű elismeréseként adományozzák. A kitüntetettel a 7.Tv Aktuális című műsorában Kugyelka-Zámbori Eszter műsorvezető beszélgetett.
2020. január 31. 16:39 | Mikóczy Erika
Tovább olvasom
Összesen 8 cikk, 1 / 1 oldal
FEL