Címke: állattenyésztés

2024. május 19.

Nem az állattenyésztés a felelős a globális ivóvízkészletek csökkenéséért

Míg az állattenyésztés-ellenes narratíva képviselői rendre azt hangoztatják, hogy az ágazat veszélyezteti a lakossági ivóvízkészleteket, a tények mást mondanak. Az objektív mutatókon alapuló kutatások szerint az állattenyésztés vízigényének jelentős részét a „zöld víz”, azaz a csapadék biztosítja. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kiemelt feladatának tekinti, hogy eloszlassa az állattenyésztést, állattartartást és az állati termék-előállítást övező tévhiteket.
2024. május 19. 13:08 | Fajó Attila
Tovább olvasom
2024. február 14.

Agrárminisztérium: Nagy lehetőség előtt áll a magyar húsipar

A növénytermesztők mellett az állattenyésztőket is helyzetbe kell hozni, a magyar élelmiszeriparban ugyanis a legnagyobb nyereséget a magas feldolgozottságú és jó minőségű húsokkal, illetve az ezekből készült termékekkel lehet elérni - jelentette ki Nobilis Márton, az Agrárminisztérium (AM) államtitkára, a VI. Húsipari Szakmai Napon, Budapesten, húshagyó kedden a minisztérium közleménye szerint.
2024. február 14. 06:24 | behir.hu
Tovább olvasom
2023. november 1.

Nem lesz európai húsadó

Nemrég az Európai Bizottság egy tudományos főtanácsadója beszélt arról, hogy támogatná az európai húsadó bevezetését. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – az állattenyésztési élelmiszerláncban tevékenykedő, hasonló gondolkodású uniós partnerekből álló „Európai Állattenyésztés Hangja” elnevezésű csoporthoz hasonlóan – elítél minden olyan kezdeményezést, ami, tudományosan meg nem alapozott ötletek alapján, hatástanulmányok nélkül negatívan érintené az európai, s így a magyar állattenyésztőket.
2023. november 1. 14:10 | behir.hu
Tovább olvasom
2023. július 26.

Tények és tévhitek az állattenyésztésben – új videósorozatot indít a NAK

Ki táplálja a húsellenes narratívát? Milyen lenne egy állattenyésztés nélküli világ? Milyen szerepet tölt be az állattenyésztés a vidéki gazdálkodásban és az ökoszisztémák működésében? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre adják meg a választ a European Livestock Voice, azaz az Európai Állattenyésztés Hangja elnevezésű csoport által készített videók.
2023. július 26. 07:31 | behir.hu
Tovább olvasom
2023. június 21.
2023. január 14.
2022. augusztus 19.

Agrárminisztérium: Jelentős segítséget kapnak az állattenyésztők

Az elmúlt csaknem két és fél évben az állattenyésztési ágazatot komoly kihívások érték, a koronavírus mellett a takarmány- és energiaárak emelkedése, valamint a munkaerőhiány is nehéz helyzetbe hozta a gazdálkodókat. Az Agrárminisztérium a kihívások leküzdése érdekében számos szakpolitikai intézkedést hozott - mondta el Juhász Anikó, az Agrárminisztérium (AM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára a 31. Farmer Expón Debrecenben.
2022. augusztus 19. 16:37 | behir.hu
Tovább olvasom
2022. május 7.
2022. május 3.

További programok »

FEL