Címke: addiktológia

2023. szeptember 15.

Szenvedélybetegek állították színpadra élettörténeteiket a gyulai Zeneműhelyben

"Ami a kórrajzból kimarad” címmel rendezett jótékonysági estet a szenvedélybetegek komplex ellátásával foglalkozó Életreváltó Alapítvány. A gyulai Zeneműhelyben megtartott rendezvényen a Békés Vármegyei Központi Kórház Addiktológiai rehabilitációs osztályán kezelt betegek négy színdarabon keresztül mutatták be a saját függőségeikhez vezető élethelyzeteket.
2023. szeptember 15. 10:15 | Kovács Andrea
Tovább olvasom
2023. július 7.

Életre ítélve – Országos döntőn szerepelnek a gyulai szenvedélybeteg színjátszók

A pszichoszociális betegek részére szervezett nemzetközi "Ki mit tud?" döntőjén vesz részt pénteken a szenvedélybetegek gyulai színjátszó csoportja. Az Életre ítélve című darabjukban saját traumáikkal kapcsolatos érzéseiket dolgozták fel és állították színpadra megrendítő előadásmódban. Az addiktológiai rehabilitációs osztályon működő pszichodráma csoport az Életreváltó Alapítvány támogatásával működik.
2023. július 7. 09:40 | Kovács Andrea
Tovább olvasom
2023. május 10.

A szenvedélybetegekkel foglalkozó megyei szakemberek találkoztak Gyulán

A függőségek komplex kezelési lehetőségeiről tartottak szakmaközi megbeszélést a Békés Vármegyei Központi Kórházban. A gyulai Pándy Kálmán tagkórház drogambulanciájának szervezésében lezajlott rendezvényen a tartóssá váló szerhasználat rizikófaktorairól, az egészségügyi, valamint pszichoszociális problémák megoldási lehetőségeiről, a különböző szakterületeken megjelenő nehézségekről és tapasztalatokról egyeztettek a szenvedélybetegek kezelésében résztvevő társszakmák képviselői.
2023. május 10. 10:09 | Kovács Andrea
Tovább olvasom
FEL