Borlovagokat avatott a Szent Vince Borrend

A kulturált borfogyasztást és a jó borokat népszerűsítik.

Borlovagokat avatott a Szent Vince Borrend Békés Megyei Lovagi Széke. Az itteni rend már több mint 15 éve tevékenykedik. Feladatai közé tartozik a kulturált borfogyasztás népszerűsítése, a jó borok bemutatása és a helyi termelők segítése. A Békés Megyei Lovagi Szék is ezt tűzte zászlajára. A pósteleki rendezvényt hagyomány teremtő szándékkal hívta életre a Szent Vince Borrend Békés Megyei Lovagi Széke, ahol a legjobb borok mellett borlovagokat is avattak. 

– Az apropója, pedig az hogy minden évben 13-ik alkalommal tegnapi napon zászlósbort választottunk 39 borból választottuk ki a legjobbat. 15 lovagtárs bírált- nyilatkozta Lukács Sándor a Szent Vince Borrend Békés Megyei Lovagi Székének elnöke. 

Nem feltétlenül kell termelőnek vagy borásznak lenni, ahhoz, hogy valakit borlovaggá üssenek, de a szőlőből készült italok ismerete, szeretete és tanulmányozása elengedhetetlen hozzá.

– Szeretném magam továbbképezni ebbe a borba, ami a bornak a tisztelete, a bornak az íze, a bor világa- mondta Péli István a Szent Vince Borrend Békés Megyei Lovagi Székének borlovaga.

A rendhagyó ceremónia a borlovagok felvonulásával kezdődött.

A szertartás nem csak egy egyszerű protokoll szerint működik. A leendő borlovagok a kérdések megválaszolása mellett, gyakorlati feladatot is kaptak, így például nekik kellett eldönteniük, melyik a borrend zászlós itala.

A legújabb lovagok tehát bekerültek a Szent Vince Borrend Békés Megyei Lovagi Székébe. Az avatási szertartást pedig a régmúltat idéző szerződéskötéssel és koccintással pecsételték meg a rend tagjai.  

Megosztás: