Beszélő robotok ismertetik a közlekedési szabályokat az iskolásokkal

2018. január 25. 07:58 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Beszélő robottal igyekeznek felkelteni a kisiskolások érdeklődését a közlekedési szabályok iránt a rendőrség baleset-megelőzési szakemberei Békés megyében.

Egy beszélő robottal tartott előadást 2018. január 23-án a Békéscsabai Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola negyedikeseinek. A robot először köszöntötte a tanulókat, majd hasznos tanácsokkal látta el őket. Olyan közlekedési szabályokat mondott el, amelyek betartásával megelőzhetőek, elkerülhetőek a balesetek. A gyermekek a rendőrnő segítségével átismételték a kerékpár kötelező felszereléseit, megbeszélték a leggyakrabban előforduló közlekedési jelzőtáblák jelentését.

Fontos, hogy a szülők ne engedjék el a gyermekeiket otthonról olyan kerékpárral, amelyen nincsenek működő világítások, jó állapotú prizmák. Gyalogosként és kerékpárosként is be kell tartani az elsőbbségadás, illetve a kanyarodás szabályait. A játékos tanórán a rendőrnő arra kérte a gyerekeket, hogy mindig legyenek figyelmesek, körültekintőek. Inkább álljanak meg és kérjék felnőtt segítségét, ha nem biztosak abban, hogy biztonságosan át tudnak menni az út túloldalára. Gyalogos-átkelőhelyen, ha nincs kerékpáros átvezetés, szálljanak le a bicikliről. Ha van átvezetés, akkor is alaposan nézzenek körül, mielőtt kihajtanak az útra. A robot bemutatta a forgalomirányító rendőr karjelzéseit is, a baleset-megelőzési előadó pedig elmagyarázta, hogy az adott mozdulatnál mit kell tenniük a gyermekeknek, ha gyalogosan, vagy kerékpárral közlekednek.

Forrás: police.hu

További programok »

FEL