Felborult egy busz Tótkomlósnál, 28-an sérültek, többen súlyosan - frissítve

2017. október 6. 07:27 | Zsíros András

Letért az útról és oldalára borult egy autóbusz ma reggel 6 óra körül Tótkomlós és Kaszaper között. A járműben többen megsérültek.

A legfrissebb információk szerint hárman súlyosan, huszonnyolcan pedig könnyebben megsérültek abban a balesetben, amely ma reggel történt a Tótkomlós és Kaszaper közötti úton. A rendőrség tájékoztatása szerint egy munkásokat szállító – tehát nem menetrend szerinti, hanem magántulajdonban lévő – autóbusz eddig ismeretlen okból felborult. A busz vezetője is megsérült a balesetben. Orosházáról és Mezőkovácsházáról hivatásos, Tótkomlósról önkormányzati tűzoltók érkeztek a helyszínre nagy erőkkel és megkezdték a járművön utazók mentését. Az egységek egy embert a busz alól mentettek ki.

A helyszínre két mentőhelikopter és egy daru is érkezett.

A sérültek közül Gyulára hat főt szállítottak, többségüket könnyebb sérülésekkel látják el. Azt a sebesültet, akit súlyos, életveszélyes mellkasi sérüléssel hoztak ide, végül Szegedre vitték. Békéscsabára nyolc embert szállítottak, közülük kettőt csonttöréssel ápolnak, két személyt még jelenleg is vizsgálnak, négyet pedig hazaengedtek. Az Orosházi Kórházban hat könnyebb sérültet ápolnak, de mellettük a makói és a hódmezővásárhelyi egészségügyi intézményekbe is szállítottak a baleset sérültjei közül.

Az Orosházi Kórház hivatalos oldalán közölte, hogy az elsődleges vizsgálatok után kiderült: az egyik utasnak komolyabb koponyasérülése van, ezért őt átszállították a szegedi klinikára. A többiek is súlyos sérüléseket szenvedtek, de stabil az állapotuk. Ők továbbra is megfigyelés alatt vannak, és néhányukra további vizsgálatok várnak még a nap folyamán. Mivel tömeges balesetről volt szó, így a kórház is nagy erőkkel készült a sérültek fogadására. A hírt meghallva az éppen váltásra készülő éjszakás műszak dolgozói sem mentek haza, hanem bent maradtak segíteni.

– A mentők érkezéséig beteghordók, nővérek, műtősök, orvosok érkeztek a Sürgősségi Betegellátó Osztályra (SBO) a kórház többi osztályáról, hogy segítsék a munkát. Rendkívül fegyelmezetten, magas szakmai tudással, mindent beleadva látták el a sérülteket kollégáink, amit ezúton is köszönünk nekik – mondta Greksza Lászlóné ápolási igazgató.

Úgy tudjuk, szintén életveszélyes, súlyos sérülésekkel szállították kórházba a busz sofőrjét. Őt Szegeden ápolják, életmentő műtétet hajtottak végre rajta és további sebészeti beavatkozások várnak még rá.

 

 

 

FEL