Az alkoholbetegeknek nyújtottak segítséget

2016. május 3. 09:01 | Laczkó Viktória

Az alkoholbetegek ügyével foglalkozik a tavaly március 1-én útjára indult programsorozat, mely az utolsó állomására, Békéscsabára érkezett. Védőnők, egyházi személyek tartottak előadásokat a rendezvényen, amin a megye szakemberei voltak jelen.

Egyedül nem megy – ez a rendezvény fő mottója. Tóth Istvánné, az Egyensúly AE Egyesület alapítója elmondta, hogy a találkozót a családra építették fel, ugyanis a szenvedélybetegségeknek az egyik fészke a család. 

„Az alkoholbetegek száma egyre emelkedik, közel eléri az 1 millió főt Magyarországon. A katolikus alkoholistamentő misszióval, valamint a református misszióval - a Magyar Kékkereszt Egyesülettel - fogtunk össze tavaly azért, hogy egymástól átvegyük azokat a tapasztalatokat, amelyekkel a gyógyuló félben lévő alkoholbetegeket meg tudjuk erősíteni egy hosszabb távú absztinencia érdekében.” - fogalmaoztt Gyarmati Norbert, az Alkoholizmus Elleni Megyei Egyesületek és Klubok Országos Szövetsége elnöke.

A szakemberek összefogásának köszönhető az, hogy elérték, hogy a háziorvosok a segítségüket kérjék a szervezet tagjainak egy-egy alkoholproblémákkal küzdő személy esetén.Az elmúlt 14 hónap megfigyelése közé tartozik azt is, hogy egyre több fiatal, 20-22 éves alkoholbeteg kerül kórházba. A szervezet tagjai iskolai előadásokon próbálják a gyerekeket elérni, hogy megelőzzék a betegség kialakulását.  

FEL