Április 8-án is igényelhető lesz az ideiglenes személyi igazolvány

2018. április 5. 18:55 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Az április 8-i országgyűlési választásokra tekintettel a Békés megyében működő tizennégy kormányablak, valamint az eleki, a battonyai és a mezőhegyesi okmányirodák is meghosszabbított nyitvatartási idővel állnak az ügyfelek rendelkezésére.

Az ügyintézők péntektől vasárnapig reggel 7-től este 7 óráig várják az ügyfeleket. A rendkívüli nyitvatartás alatt kizárólag a választással összefüggő okmányügyeket lehet elintézni a hivatalokban. Abban az esetben, ha valaki hétvégén, vagy éppen vasárnap, a szavazókörben veszi észre, hogy lejárt a személyi okmánya, az ügyeleti nyitvatartásnak köszönhetően orvosolhatja ezt a problémát – tájékoztatott a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója.

– Az okmányirodákban és a kormányablakokban is lehet majd ügyet intézni. Erre még a vasárnapi napon is van lehetőség, és az ideiglenes személyi igazolvánnyal vissza tud menni szavazni. Ami fontos, hogy a meghosszabbított nyitvatartás kizárólag az okmányügyeket érinti. Ez azt jelenti, hogy ideiglenes személyi igazolvány és lakcímkártya kiállítására, valamint a már elkészült személyi okmányok átvételére van lehetőség - hangsúlyozta dr. Krizsán Anett.

A kormányablakok nyitvatartása:

Április 6. (péntek) 7.00 órától 19.00 óráig
Április 7. (szombat) 7.00 órától 19.00 óráig
Április 8. (vasárnap) 7.00 órától 19.00 óráig

A Békés megyei kormányablakok pontos címét itt olvashatja, a három okmányiroda címét pedig itt találja meg.

 

További programok »

Itthon

Miklós Attila: Köszönet a békéscsabaiak fegyelmezettségéért

Bár reméljük, hogy nem lesz második hullám, de az elsőt a békéscsabaiak fegyelmezettsége miatt tudtuk így átvészelni, amiért minden lakost köszönet illet - fogalmazott a Szövetség Békéscsabáért önkormányzati képviselője a soron kívüli közgyűlést értékelő pénteki sajtótájékoztatón. A frakció nevében Miklós Attila értékelte a veszélyhelyzet tapasztalatait és a csütörtöki közgyűlést.
14:42
FEL