Amíg folyik a felújítás, a gyerekek másik oviban vendégeskednek

2017. június 5. 07:27 | Mikóczy Erika

Három békéscsabai óvodában is komolyabb felújítások folynak a nyáron a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program nyertes pályázatainak köszönhetően. A Lenkey utcai és a Tábor utcai óvodában az energetikai fejlesztés mellett az épületet átalakítják, felújítják, bővítik, a Százszorszép óvodának pedig most az udvarát újítják fel. Az érintett intézményekben arról érdeklődtünk, mi lesz a gyerekekkel, amíg folyik a kivitelezés.

A Hajnal-Lenkey-Jázmin Utcai Általános Művelődési Központ Lenkey utcai óvodájában az épület bővítése, átalakítása jól halad. Eddig biztonságosan elkerítették a munkaterületet, azonban a nyárra kiürítik az épületet, a gyerekek pedig a Hajnal utcai óvodában „vendégeskedhetnek”.

– Május 29-étől a Lenkey utcai óvodásokat is intézményünk Hajnal utcai telephelyén fogadjuk. A szülőkkel egyeztettünk arról, hogy akik igénylik, azoknak ez a lehetőség egész nyáron adott lesz. A Lenkey utcai épületet kiürítjük, a játékok és a bútorok egy Bartók Béla úti raktárban várják a felújítás végét. Szeptembertől pedig várhatóan visszaköltözhetünk majd a megszépült, megújult épületbe – fogalmazott Vágvölgyiné Frank Ilona intézményvezető-helyettes.

A kivitelezők javában dolgoznak a Szigligeti Utcai és Kazinczy-lakótelepi Óvoda Tábor utcai telephelyén is. Beghdadi Éva intézményvezető elmondta, hogy a szülőkkel, jóval a munkák megkezdése előtt megbeszélték, hogyan zajlik majd le az idei nyár.

– Köszönettel tartozom az idejáró gyerekek szüleinek, akik partnerek mindenben. Nagyon sokat segítenek abban, hogy zökkenőmentesen folyhasson az átalakítás. Megbeszéltük velük azt is, hogy a Tábor utcai óvodások idén nyáron a Szigligeti utcai telephelyünkre járhatnak. Jó érzés, hogy közben megszépül, korszerűbb lesz az épületünk, amelybe majd a munkák végeztével költözünk vissza – jegyezte meg az óvodavezető.

A Százszorszép Művészeti és Bázisóvodában a játszóudvar felújítása kezdődik el június 12-én. Mint azt Tóth Ágnes intézményvezető-helyettestől megtudtuk, a kivitelezők az udvar hátsó részén indulnak a munkákkal. A tervek szerint ekkortól az udvar másik részében lesznek majd a gyerekekkel, illetve a környező játszóterek is szóba jöhetnek. Júliusban karbantartási szünet lesz az óvodában, augusztustól pedig az elkészült részeket veszik birtokba a gyerekek a többin pedig folytatódhat a felújítás.

Ha belegondolunk, mennyi szervezéssel, pakolással, munkával jár otthon egy nagyobb átalakítás vagy akár csak egy festés, akkor talán el tudjuk képzelni, mit jelenthet ez azokban az intézményekben, ahol több csoportnyi gyerek tölti mindennapjait. Azonban úgy tűnik, hogy a szülők, az óvodák dolgozói és a kivitelezők együttműködésének köszönhetően ezt sikerül megoldani a három érintett óvodában.

További programok »

FEL