Alulmaradt a Békés Algyővel szemben

2016. szeptember 12. 13:47 | Fekete Kata

Bajnokhoz méltó kezdést produkált az FKSE-Algyő a férfi kézilabda NB 1/B Keleti csoportjának nyitófordulójában. Dankó Ervin tanítványai a Békés otthonába utaztak a győzelemért - írja a Promanad.hu.

Hat gólos győzelmet aratott az algyői gárda, tették mindezt úgy, hogy a mérkőzésen büntetőt is hibáztak, ráadásul négy alkalommal. A csapat formája azonban így is meglehetősen meggyőző volt.

A tizedik perc környékéig tudta tartani magát a hazai együttes, ezt követően viszont a Tisza-parti alakulat elkezdte az előny kiépítését. Bő 10 perccel a félidő vége előtt 4 gólos is volt a vendégelőny, igaz a szünet előtt még sikerült kicsit felszívnia magát a Békésnek, hátrányukat egygólosra olvasztották.

A fordulás után azonban nem lehetett mit kezdeni az Algyővel. Kiss Olivér remek formában védett, de Gazsó és Vadkerti is kiváló játékot produkáltak, volt pillanat, amikor a helyi eredményjelző 32-24-et mutatott az Algyő javára.

A gárda következő mérkőzését hazai pályán vívja, az újonc Tiszavasvári csaphatnak majd össze Vadkertiék. Előtte azonban ismét jelenése lesz a csapatnak Békésen, ahol a Magyar Kupa  meccsen találkoznak ismét a szombati vendéglátóval. A kupameccset szerdán 18 órakor vívják a felek.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport, 1. forduló:

Békés-Drén KC – ContiTech-FKSE Algyő 27-33 (11-12)
Békés, 350 néző. Vezette: Bócz, Wiedemann.
FKSE Algyő: KISS O. – BÉLECZKI 5, SIMON 6/1, VADKERTI 4/1, GAZSÓ 3, Valaczkai 1, TÓTH 4. Csere: Stavri (kapus), AMBRUS 5, Raffai, Teimel 2, Velky 3/3, Miklós, Varga, Szélpál, Kocsis. Vezetőedző: Dankó Ervin.
Kiállítás: 6 perc, ill. 6 perc.
Hétméteres: 4/3, ill. 9/5.

A juniorok mérkőzésén az Algyő számára nem jött össze a győzelem, a békési fiatalok mindvégig a kezükben tartották az irányítást azon a találkozón.

Békés-Drén KC – ContiTech-FKSE Algyő 25-23 (15-9)
Békés, 50 néző. Vezette: Héjja, Kónya.
FKSE Algyő: Stavri – Petrás 3, Miklós 1, Kocsárdi 6/1, Varga 1, Szőnyi 1, Engi 8/5.Csere: Dani (kapus), Szécsi 3, Teimel, Pap, Laczi, Kollár. Edző: Prislinger Tibor.
Kiállítás: 6 perc, ill. 8 perc.
Hétméteres: 4/3, ill. 8/6.

FEL