Friss hírek

2024. június 22.

Szeretőből egy is sok - Elkezdődött a Városházi Esték programsorozat

A Városháza díszudvarán pénteken este a Városházi Esték programsorozat első előadását láthatta a nagyérdemű. Robin Hawdon: Szeretőből egy is sok című vígjátékát Beleznay Endre rendezte, a darabban pedig olyan színművészek léptek a világot jelentő deszkákra, mint Trokán Anna, Suhajda Dániel, Gregor Bernadett, Baronits Gábor és Barabás Kiss Zoltán.
2024. június 22. 09:50 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom

Magyar kutatók hozhatnak újabb áttörést a koronavírus-kezelésben

Befejeződött az Országos Vérellátó Szolgálat, a Semmelweis Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, valamint a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem konzorciumának együttműködése, a „Koronavírus-fertőzéssel szemben természetes védettséget adó faktorok vizsgálata és alkalmazása plazmaterápiában” című projektben. A kutatás eredményeként fontos szabadalmakat indítottak el.
2024. június 22. 07:22 | behir.hu
Tovább olvasom

Kevés lesz idén a meggy, nem kedvezett az időjárás

Javában tart a meggyszezon, a szélsőséges tavaszi időjárás miatt azonban az előző évek átlagánál kevesebb termés várható. Az alacsonyabb hozamok ugyanakkor nem csak a magyarországi ültetvényekre jellemzőek. Ezért a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) várakozásai szerint a magyar meggy kedvező pozícióba kerülhet az európai piacon.
2024. június 22. 06:24 | behir.hu
Tovább olvasom

További programok »

FEL