Friss hírek

2022. január 27.

Útra kel a gyulai palánkerődítmény régészeti feltárásairól szóló kiállítás

A gyulai vár palánkerődítéseinek 2015-2016-ban lezajlott kutatásait, a geofizikai és régészeti vizsgálatok eredményeit mutatja be a gyulai Erkel Ferenc Nonprofit Kft. új vándorkiállítása. Az eltemetett vár című tárlat február 2-án, Mezőkovácsházán nyílik meg, hogy aztán – egyelőre – öt további Békés megyei település közművelődési intézményében meséljen az egyedülálló történelmi épületről.
2022. január 27. 06:37 | behir.hu
Tovább olvasom
2022. január 26.

Fontos a rendszeres kéményseprés és karbantartás

A statisztikák szerint a legtöbb lakástűz télen keletkezik, a legfőbb kiváltó ok pedig a nem megfelelően karbantartott fűtőberendezések használata. A szakemberek éppen ezért azt javasolják, hogy minden fűtési szezon kezdetén vizsgáltassuk át a fűtőberendezéseket önmagunk és otthonunk biztonsága érdekében.
2022. január 26. 17:23 | Szabó Judit
Tovább olvasom

Békéscsaba napjainkban

Józsa István Soma, a fent nevezett Fb-csoport alapítója és adminisztrátora szíves örömest állt rendelkezésre azzal összefüggésben, hogy egyrészt mit lehet, mit érdemes tudni róla, másrészt pedig az immár közel 26 ezer tagot számláló közösségről.
2022. január 26. 15:59 | Erdei-Kovács Zsolt
Tovább olvasom

Glokális sarok – Szemléletváltás és önismeret

Egyre gyakrabban halljuk zöld szervezetektől és politikusoktól, hogy „szemléletet kellene váltani” és hogy „a fiatalokkal kell kezdeni”. Mit értünk ez alatt? Nekünk felnőtteknek nincs dolgunk? Mi már nem tanulhatunk és változtathatjuk meg életmódunkat? Fontosabb a társadalmi, mint a környezeti igazságosság? Csabaiként tudjuk-e ezeket a változásokat befolyásolni?
2022. január 26. 15:05 | behir
Tovább olvasom
Újabb cikkek Régebbi cikkek Összesen 55 cikk, 2 / 4 oldal
FEL