A Szeretlek Békéscsaba Díjat is átadták a szezonzáró irodalmi esten

A Békéscsabai Irodalmi Esteknek – amellett, hogy folyamatosan kortárs és klasszikus írásokat, költőket mutat be- mindig van valamilyen üzenete plusz mondanivalója.

A Békéscsabai Irodalmi Esteknek – amellett, hogy folyamatosan kortárs és klasszikus írásokat, költőket mutat be- mindig van valamilyen üzenete plusz mondanivalója. Most a magyarság legfájóbb eseményére a trianoni békediktátumra emlékeztek, az est végén pedig átadták a Szeretlek Békéscsaba Díjat.

A nézők Bácsfalvi Zoltán festőművész kiállítását is meg tekinthették, amit Herczeg Tamás tanácsnok nyitott meg, aki elmondta régóta ismeri a művészt. Dr. Bagdi László versét Trianonról Nagy Erika színművész tolmácsolásában hallgathatta meg a közel 160 főt számláló közönség a díszteremben.

Az író és költő – aki szakmáját tekintve ügyvéd- már régóta alkot és gyakran nem csak nézője, hanem lírikusa is az esteknek. Egy önálló verses kötete van és két antológiában jelent meg, ő volt az egyik aki megkapta a Szeretlek Békéscsaba Díjat.

– Egy vezető magyarországi könyvkiadó felajánlotta, hogy önálló kötetem kiadásában közreműködik. Amit szeretnék még megvalósítani, ha a teremtő megengedi, akkor szeretném megírni Békéscsaba legendáját négy sorosban és páros rímben az újjá telepítés 300-ik évfordulójára. Dolgozom rajta- mondta Dr. Bagdi László költő, író.

A mesélő utcanévtáblák című művet Huszár Endrétől is meghallgathatta a közönség, amely Békéscsaba híres utcáinak rövid történetéről szól. 70 éves tősgyökeres békéscsabai születésű, aki egyszerű 4 oldalas alkotónak tartja magát. Közérthetően rövid, csattanós karcolatokat ír, egyrészt megtörtént eseményekről, másrészt az általa megélt élményekből, melyekben a 7 évtized alatt bőven volt része, ő volt az est másik díjazottja.

Híradónk kérdésére elmondta, úgy érzi hazai pályán a legnagyobb öröm nyeri és tényleg nagy megtiszteltetésnek tartja a Szeretlek Békéscsaba díjat. A következő irodalmi est július első keddjén a Csabagyöngye stégszínpadán lesz megrendezve, ahol Sziki Károly színművész lesz a vendég. 

Megosztás: