A péntek a civilek napja volt

2016. szeptember 9. 14:21 | Fekete Kata

Hagyományteremtő szándékkal Civil Napot tartottak pénteken Békéscsabán. A civil szervezetek pörköltöt készítettek, de a versenyen nagy hangsúlyt kapott a közös időtöltés, illetve egymás munkájának megismerése is.

Volt, aki egyszerűbb, volt, aki vicces, mint Csintalan Fakanalak, mások beszédes nevet, mint a Vaklárma (Vakok és Gyengénltátók Szövetsége) választottak a csapatuknak az első civil napon, amelyet hagyományteremtő szándékkal rendeztek meg pénteken Békéscsabán, a Pegazus Lovastanyán. Gólya Pál, a Civil Szövetség elnöke szerint azért fontos ez a nap, hogy a szervezetek meg oszthassák az eredményeiket, az örömeiket, az esetleg gondjaikat, megismerhessék egymás tevékenységeit.

Százötvenen gyűltek össze a Civil Szövetséghez tartozó mintegy száz szervezetből. A szenvedélybetegekkel foglalkozó Mentálhigiénés Egyesület is fakanalat ragadott, de ismerkedtek is a többi szervezettel. A Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete is részt vett a főzésen

Itt is meg tudjuk mutatni, hogy mi is vagyunk, létezünk, és hogy integráltan be tudunk illeszkedni a mostani világba is, és a másságot, a különbözőségeket egy szintre lehet hozni, és közösen, együtt formáljuk a világot élhetővé – mondta Ádász István alelnök.

A csapatok jól megfértek egymás mellett, a vesebetegek, vakok és gyengénlátók egymás mellett foglaltak helyet. Volt, aki még az ötvenéves tányérkészletét is elhozta, hogy elkápráztassa a zsűrit.

A Civil Napon ruhaosztást is tartott a SM Adománybolt, illetve a védőnők bárkinek szívesen megnézték a testzsír százalékát, illetve megállapították a vércukorszintjét is.

 

FEL