A jövő biztonsága

 Társadalombiztosítási Oktatási Mintaprogram 

A program célja a társadalombiztosítás, valamint az öngondoskodás szerepének, jelentőségének széles körű megismertetése a középiskolás fiatalokkal, ugyanakkor a program nemcsak a jövő nemzedékének szól, a szülők, felnőttek számára is hasznos információkat nyújt.

„A jövő biztonsága” egy olyan program, amely a társadalom valamennyi tagját érintő kérdésekre hívja fel a figyelmet és nyújt segítséget, iránymutatást a könnyebb eligazodáshoz. Nagyon fontos, hogy mindannyian tisztában legyünk a társadalombiztosítással kapcsolatos alapkérdésekkel, tudjuk azt, hogy mire fordítják befizetett járulékainkat, milyen ellátásokra számíthatunk betegség, vagy időskor elérése esetén, mi a következménye a nemkívánatos „feketemunkának”, illetve hogyan segíti és ösztönzi az állam az öngondoskodást. Az ismeretek megszerzése a mintakövetés, jó példák, öngondoskodási hajlandóság növelése mellett gazdasági, társadalmi előnyökkel is jár. A szociális biztonsággal, társadalombiztosítással, nyugdíjjal, öngondoskodással kapcsolatos kérdések mindig aktuálisak, hiszen minden magyar állampolgár életét végig kísérik, ezért a közoktatás mellett szükséges a lényegre törő, egyszerű, figyelem felhívó, ugyanakkor hiteles, és közérthető tájékoztatás.

A program keretében elkészült „A jövő biztonsága – Társadalombiztosítás és Öngondoskodás” c.  2 részes film, melynek témái az alábbiak:

  • társadalombiztosítás
  • foglalkoztatás
  • külföldi munkavállalás
  • öngondoskodás

A jövő biztonsága – Társadalombiztosítás és Öngondoskodás c. werkfilm

A jövő biztonsága – Társadalombiztosítás és Öngondoskodás c. film 1. része

A jövő biztonsága – Társadalombiztosítás és Öngondoskodás c. film 2. része

 

A program keretében 7.TB-TOTÓ néven nyereményjáték indul.

A megoldásához a TB KISOKOS füzetek nyújtanak segítséget.

 

A programról készült média megjelenések

 

A programról készült fotó galéria itt tekinthető meg

A program megvalósítói:

Magyar Pénzügyi – Gazdasági Ellenőrök Egyesülete TB Ellenőrzési Szakosztálya

Békéscsabai Médiacentrum Kft.

Békés Megyei Kormányhivatal