A Felajánlás kapuja / A Megfeszített – színházi kiállítás nyílt a díszbemutatón

2020. szeptember 27. 13:42 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Visszatérnek a Békéscsabai Jókai Színház aulájába a teátrum előadásaihoz kapcsolódó kiállítások – jelentette be Seregi Zoltán szombaton, A Megfeszített rockoperához kötődő tárlat megnyitóján. A tárlaton Pintér Lajos Zoltán dunaújvárosi művész a Felajánlás bronz templomkapun látható domborművekről készült fotókat láthatják.

Az ünnepi eseményen a teátrum igazgatója mutatta be Pintér Lajos Zoltán munkásságát a résztvevőknek.

Pintér Lajos Zoltán fő művei közé tartozik az életnagyságú bronz Krisztus, amelynek makettje a békéscsabai kiállításon is megtekinthető. A 900 éves gótikus templom főbejáratának kapuját bronz domborművek díszítik, az ezekről készült fotókat láthatják a színház előcsarnokában. Bemutatásuk aktualitását pedig A Megfeszített díszbemutatója jelenti. Ezek a másolatok a jövőben a vatikáni Szent Péter-bazilikában a magyarok kápolnájában is láthatóak lesznek – emelte ki Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója a kiállítás megnyitón.

A színházi kiállítás megnyitón Kiss Viktória és Szász Borisz énekelt, akiket Vozár M. Krisztián kísért zonogán.

Az eseményen részt vett a művész Pintér Lajos Zoltán és családja, de A Megfeszített rendezője, Koltay Gábor és Varga Miklós is, aki a rockoperában a Mester alakját formálja meg.

 

Galéria

További programok »

Kultúra

Krea(k)tív szemléletek: A kreativitás összeköti a világot

Sorozatunkban kreatív alkotókkal beszélgetünk a szakmájukat érintő kérdésekről. A gondolat közvetítéséhez egyéni szemléletmódra van szükség, amit számos, lényegtelennek tűnő technikai lépés előz meg. Alábbi beszélgetésünkben egy soproni kreatív alkotót kérdezünk, aki alkotás nélkül el sem tudja képzelni életét.
2020. október 28. 16:23
FEL