A didergő király olvasztja meg a szíveket a jaminai Ökumenikus Adventen

2017. december 1. 15:11 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Vasárnap kezdődik az adventi időszak. A jaminai Zenebarát Felebarátok Közhasznú Alapítvány, a Jézus Szíve Római Katolikus Templom és az Erzsébethelyi Evangélikus Templom gyülekezeteinek tagjai idén ismét összefogtak, és a több mint egy évtizedes hagyományt őrizve közösen tartják meg az Ökumenikus Adventet.

Már javában próbálnak a jaminai Zenebarát Felebarátok tagjai december 10-re. A közösség minden évben előad egy darabot az ökumenikus advent programsorozat részeként. Idén Móra Ferenc egyik meséjét dolgozták át, A didergő királyt. Az előadásban szereplő Földi Veronikának az a kedvenc pillanata a darabban, amikor kishúga, Karolina megérkezik a királyhoz.

– Az a kedvenc részem a történetben, amikor a kishúgom megolvasztja a király szívét - mert nagyon hideg volt és rosszkedvű - és miután a kislány beszél vele, a király felmelegszik és szeretetteljes lesz - árulta el Földi Veronika.

A Zenebarát Felebarátok Alapítvány tagjai 11 éve szervezik meg az Ökumenikus Adventet Jaminában.

– Megpróbáljuk kicsit kinyitni a templomajtót, így a karácsonyi készülődés kezdetén. A négy adventi hétvégén kulturális programokat is nyújtunk az érdeklődőknek az egyházi programok mellett. Ezzel lehetőséget adva arra, hogy egy kicsit kiszakadjanak a média, és a kereskedelem által sugallt vásárlási lázból. Az a célunk, hogy egy picit el tudjanak jönni a templomba, nemcsak egy szent misére, hanem egy koncertre vagy egy gyerekprogramra is - hangsúlyozta Földi László, a Zenebarát Felebarátok Közhasznú Alapítvány tagja.

Az érdeklődőket három alkalommal a Jézus Szíve Templomba, míg egy vasárnapon az Erzsébethelyi Evangélikus Templomba várják egész délutánt betöltő családi és kulturális programokkal.

 

 

– Azért is vannak ezek a játékok, mesék és dalok a szeretetről, a közösség erejéről, hogy mindenki megérezhesse az advent üzenetét - emelte ki Pluhár László, a darab főszereplője.

A záró adventi rendezvény december 23-án, szombaton lesz a Jézus Szíve templomban. December 24-én délután 5 órakor evangélikus istentiszteletet tartanak a jaminai evangélikus templomban, ahol gyerekek adnak elő betlehemes játékot, majd a katolikus templomban este 10 órakor kezdődik az éjszakai szentmise. A közösség december utolsó napján a Zenebarát Felebarátok énekkarának koncertjével és hálaadó szentmisével zárja a 2017-es évet.

 

 

 

 

További programok »

Itthon

Betörőbanda tagjait tartóztatta le a bíróság

A Gyulai Járási Ügyészség 3 rendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt kezdeményezte egy 17 éves büntetlen előéletű túrkevei fiú, egy 45 éves különös visszaesőnek minősülő túrkevei illetőségű, de gyomaendrődi tartózkodási helyű, valamint egy 36 éves többszörös és különös visszaeső mezőtúri férfi letartóztatását, akik számlájára több betörés írható.
14:31
FEL