A Barokk nap a Múzeumok Őszi Fesztiváljának fő eseménye Gyulán

2018. október 31. 07:28 | Kugyelka-Zámbori Eszter

A gyulai kiállítóhelyek is csatlakoztak a Múzeumok Őszi Fesztiválja országos programsorozatához, amely október 1-től november 11-ig tart. A fürdővárosban az intézmények különböző programokkal készülnek a következő hosszú hétvégére.

 

 

Az őszi szünetet kihasználva egyre több család keresi fel azokat a kulturális intézményeket, ahol akár interaktív módon tanulhatnak a kikapcsolódás mellett. A kisgyermekes családok és iskolás osztályok mellett egyre több turista érkezik Gyulára a hosszú hétvégéken.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja október 1-től november 11-ig tart. A programsorozat egyik kiemelt eseménye Gyulán a szombati Barokk nap lesz, amely a családoknak nyújt majd valamilyen közösségi élményt a nap minden órájában.

– Próbálunk kedveskedni plusz programokkal az ide érkező családoknak. Ilyen például az alkotóház vagy a társasjáték délután, de olyan fotósarkot is berendezünk a gyerekeknek és felnőtteknek, ahol korhű ruhába lehet beöltözni. Nem csak egyéni vendégekre, hanem kimondottan gyerekekre, családokra hangolva készülnek a programok erre a hosszú hétvégére – részletezte a programot Illikné Kukla Ildikó, az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. múzeumpedagógusa.

A garantált múzeumpedagógiai programok, és a hagyományos Pincetárlat, valamint az állandó kiállítások mellett újdonságokkal is várják majd az érdeklődőket a látogatóközpontban.

– Idén az lesz a kiemelt programunk, hogy november 2-án, pénteken és 3-án, szombaton is tematikus tárlatokat tartunk a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontban az étkezési, illetve az udvarlási szokásokról. Emellett a szombati nap záró és kiemelkedő eseménye a 18 órakor a kastély kápolnájában kezdődő koncert lesz, amelyen Andrejszki Judit barokk szoprán csembaló művész lép majd a közönség elé – emelte ki Fábián Tamás, az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. kommunikációs vezetője.

Emellett a hosszú hétvégén a Gyulai vár és az Erkel Ferenc Múzeum programjai és kiállításai is várják az érdeklődőket, csak úgy, mint a kisebb kiállító helyek – tájékoztatott a kommunikációs vezető, aki hozzátette: a tapasztalatok szerint az őszi szünetben általában növekszik a látogatószám, de a központ munkatársai felkészültek a nagyobb forgalomra.

További programok »

FEL