100 ezer forintos adományt kapott a Kádas György Alapítvány

2017. december 23. 13:08 | Kugyelka-Zámbori Eszter

100 ezer forinttal támogatja a gyulai Kádas György Alapítványt Bora Imre cége. Az italnagykereskedelmi vállalat adománya 11 értelmileg akadályozott felnőtt lakhatási és ellátási költségein enyhít. A támogatást pénteken adta át az üzletember a lakásotthon vezetőjének  a gyulai városházán.

Két éve működik együtt a gyulai önkormányzat és a Gyulai Pálinkafesztivál igazgatója, Bora Imre, elsősorban a fesztiválszervezése kapcsán.

– Bora Imre cége a Gyulai Pálinkafesztivál szervezője és a jövő évtől a Gyulai Kézműves Sörfesztivált is megszervezik. Mint partnerszervezet, jótékonysági küldetéssel is bír és megkerestek azzal, melyik gyulai szervezetnek tudnának segíteni. Sok ilyen van, de a Kádas György Alapítványnak különösen aktuális a segítségnyújtás – emelte ki dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere.

A vállalat 100 ezer forintot adományozott pénteken a gyulai alapítványnak. A szervezet lakóotthonának vezetője, Borbély Márta elmondta, hogy a működési költségeikhez járul hozzá ez az összeg, mivel az értelmileg akadályozott ellátottjaik jövedelme nem minden esetben fedezi az ellátásuk költségeiket.

– Nekünk a létünk a tét, hiszen súlyos anyagi gondokkal küzdünk - a nálunk lakó értelmileg akadályozott fiatal felnőttek ugyanis sajnos nagyon alacsony jövedelemmel rendelkeznek. Három volt intézeti nevelt van a lakóink között, akiket a családjuk nem tud támogatni, ezért önmagában a megélhetést is nehéz biztosítani. Éppen ezért minden felajánlás segítség. Szerencsére az emberek nagyon jóindulatúak és jó szándékúak – hangsúlyozta a Kádas György Alapítvány lakóotthonának vezetője.

Az italnagykereskedelmi cég tulajdonosa fontosnak tartja vállalata társadalmi szerepvállalását, ezért lehetőségeihez mérten civil szervezeteket támogat.

– Úgy gondjuk, hogy Gyula városában is vannak olyan rászoruló szervezetek, egyesületek, amelyeket támogatnunk kell. Tanácsot kértünk és így jutottunk el a Kádas György Alapítványhoz, akik úgy hiszem, hogy mindenképp érdemesek és rászorulnak erre az adományra. Úgy gondolom, hogy ez a 100 ezer forint méltó helyre került – mondta Bora Imre, a Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. tulajdonosa, aki hozzátette: nem csupán az alapítványt támogatták Gyulán, hanem az elmúlt évekhez hasonlóan további 100 ezer forintot adományoztak a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán tagkórházának kardiológiai osztályának is.

További programok »

Gyula

Akadálymentesített kisbusz segíti a rászorulókat Gyulán

Kedden mutatták be azt az akadálymentesíttett mikrobuszt, amelyet a Slachta Margit Alapítvány segítségével vásárolt a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény a támogatószolgálat feladatainak ellátásához. Az új, korszerű gépjármű elsősorban a gyulai járásban lakó hátrányos helyzetű, vagy fogyatékossággal élő személyek szállításában nyújt segítséget.
2021. december 7. 15:10
FEL