X. Békés Megyei Múzeumok Juniálisa a Munkácsy Emlékházban

A X. Békés Megyei Múzeumok Juniálisának idén a Munkácsy Emlékház adott otthont. A rendezvény fő célja elsősorban az, hogy a pedagógusok és a diákok megismerkedjenek a megyénkben működő múzeumokkal, látványosságokkal és érdekességekkel.

A rendezvény hasonlít a fővárosi múzeumok majálisához, csak itt nem országos, hanem megyei viszonylatban mutatkoznak be az intézmények.  A rendezvényt a szervezők egyéb produkciókkal is érdekesebbé szeretnék tenni.

Mészáros Zsuzsa, az emlékház művészeti vezetője elmondta: ilyenkor az adott helyen lévő iskolákat hívják meg, hogy szerepeljenek a rendezvényen, ami nem más, mint egy kisebb seregszemle, hiszen egymásnak énekelnek, mondanak mesét, novellák, zeneszámok hangzanak el.

A rendezvény elsősorban a diákoknak és a pedagógusoknak szól, például azoknak, akik még nem tudják, hova menjenek kirándulni. Varga Tamás, a Polgármesteri Hivatal Közművelődési Osztályának csoportvezetője úgy fogalmazott, itt megismerkedhetnek a megye legjobb múzeumaival, egy kis ízelítőt kapnak abból, hogy Szarvason, Mezőberényben, Biharugrán, Berettyóújfalun és hát Békéscsabán mely intézményekkel és azok mely érdekességeivel találkozhatnak.

A pedagógusok szerint, az ő felelősségük is megmutatni a megyei értékeket a diákjaiknak. Megszerettetni velük a hagyományokat, melyeket később majd ők fognak tovább adnak.

A Munkácsy emlékház művészeti vezetője szerint kár lenne az iskolásokat messzi városokba vinni kirándulni, amikor a megyében is megannyi látványosság várja a fiatalokat.

 

A hírről készült videó anyagunk:

Megosztás:

Címke: , , , ,