Vízilabda: Egy negyedre voltak az aranytól a Csirkefogók

A férfi vízilabda OB I B idei rájátszásának utolsó találkozóján a tét az volt, hogy a Csirkefogók-Szombathely összecsapás győztese bajnok és feljutó, bár a vendégeknek az egy pont is elég lett volna az üdvösséghez. Az addig az ezüstérmes helyen álló csabaiak abban a tudatban ugrottak vízbe, ha nyernek, aranyérmesek, ha kikapnak, akkor akár a negyedik helyre is visszacsúszhatnak. Az utolsó negyedig reménykedhettek a viharsarki gárda drukkerei, de a végén a Vas megyei együttes örülhetett.

Csabai Csirkefogók VK-Aligátor VUS Szombathely 4-7 (2-1, 0-1, 2-2, 0-3)

OB I B-s vízilabda-mérkőzés, rájátszás az 1-8. helyért, 8. forduló, Békéscsaba, 200 néző. Vezette: Füzesi Zsolt, Csizmadia Zsolt

Békéscsaba: Szentesi — Tinka, Major 1, Szabó Z. 1, Józsa, Ajtai 1, Németh D. 1. Cs.: Flajsman, Rácz, Mucsi, Tóháti, Tifrea, Zsilák. Edző: Kádár József. Szombathely: Horváth A. — Csvetics 1, Hajmási, Ekler 2 (1), Takács, Kutasi 2, Kurucz 1. Cs.: Doma, Juhász, Sági, Galambos 1, Baranyai. Edző: Matajsz Márk.

Gól emberelőnyből: 4/0, ill. 7/1. Büntetők: 1/0, ill. 1/1. Kipontozódott: Józsa. Az eredmény alakulása: 1—0, 1—1, 2—1, 2—3, 4—3.

Szépen megtelt az Árpád fürdő lelátója, sőt, Szombathelyről is érkeztek drukkerek. Jól kezdtek a Csirkefogók, bár ekkor már látszott, hogy a támadásoknál nem lesz egyszerű dolguk a hazaiaknak. Kicsit körülményesek voltak a támadások, pontatlanok a célzások, a védekezéssel azonban nem volt gond. A vendégek a találkozó elején feszültek, idegesek voltak, sok labdát eladtak, és esetükben is érvényes volt, hogy gyengén támadtak. A harmadik negyed végéig változatos és nyílt volt a küzdelem, nagy taktikai harc dúlt a medencében, és bármely fél előtt ott lebegett a győzelem esélye. A negyedik játékrészre fordulva 4-4-et mutatott az eredményjelző, amikor először a meccs folyamán a ráúszásnál a csabaiak szerezték meg a labdát. Ennek ellenére, egy megúszás végén az első ellentámadásból Kurucz Barnabás szerzett vezetést a szombathelyieknek. Másfél perccel később újabb akciógólt szereztek a vasiak, Kutasi Rómeó két gólra növelte a vasiak előnyét. A csabaiak ezt követően sem találták a fogást az ellenfélen és a meccs korábbi szakaszához hasonlóan nem találták meg a centert jó labdákkal. A meccset és az aranycsatát Ekler Bendegúz zárta le, a békéscsabai alakulat még büntetőből sem tudott szépíteni.

Bár sokan reménykedtek a bajnoki cím elhódításában, mindenképpen dicséret illeti a csapatot az egész éves teljesítményéért, ráadásul a békéscsabai vízilabda fennállása óta a legjobb eredményt érte el negyedik helyezésével.

Ellenfelünk végig a zónavédekezést választotta, amit nem tudtunk áttörni. Mindkét csapat jól védekezett, mi viszont a támadásban gyakran rossz megoldást választottunk. Sokszor akkor lőttünk kapura, amikor nem kellett volna, mert nem volt kidolgozott helyzet. Máskor pedig, amikor megcélozhattuk volna a szombathelyiek kapuját, elbizonytalanodtunk, rosszul lőttünk vagy lövés helyett továbbpasszoltuk a labdát. Amúgy a passzaink sem voltak egészen pontosak és az emberelőnyös helyzetekkel sem boldogultunk – értékelt Kádár József, a csabaiak vezetőedzője.

További eredmények: BVSC-Zugló—Racionet Honvéd, Budapest 14—11. Ceglédi VSE—Angyalföldi SI DSE, Budapest 11—13. Neptun VSC, Budapest—Eszterházy Károly Főiskola SC, Eger 5—12.

Az OB I B végeredménye a rájátszás 8. fordulója után az alapszakaszból vitt pontokkal együtt: 1. Aligátor VUS, Szombathely 29, 2. BVSC-Zugló, 25, 3. Eszterházy Károly Főiskola SC, Eger 24, 4. Csabai Csirkefogók VK, Békéscsaba 23, 5. Angyalföldi SI DSE, Budapest 19, 6. Ceglédi VSE 16, 7. Neptun VSC, Budapest 15, 8. Racionet Honvéd, Budapest 13.

 

A hírről készült videó anyagunk:

Megosztás:

Címke: , , , ,