Vízilabda: Bajnokok lehetnek a Csirkefogók

Záró akkordjához érkezett a hazai 2016-2017-es vízilabdaszezon! A Csabai Csirkefogók az OB I B rájátszásának utolsó fordulójában az aranyéremért csatázhatnak és amennyiben legyőzik a jelenleg listavezető szombathelyi alakulatot, elnyerik a bajnoki címet.

Már csak két csapat esélyes a végső győzelemre: a Csabai Csirkefogók VK és az Aligátor VUS Szombathely együttesei közül kerülhet ki az aranyérmes, bármilyen eredmény is szülessen az Árpád fürdőben. A legrosszabb forgatókönyv szerint, csabai vereség esetén, ha a BVSC Zugló és az Eger is nyerne, akkor a negyedik helyen zárna a viharsarki csapat.

A rájátszás első körében 9-9-es eredmény született a két együttes csatájában Szombathelyen, ami lépéselőnyt jelenthet Kádár József gárdájának a vasiakkal szemben. A szombati vendégek egyébként eddig az alapszakaszból hozott eredményekkel együtt nyolc győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel állnak az élen. A rájátszásban egyébként csak egyszer szenvedtek vereséget (BVSC 11-9), ugyanis mindkétszer legyőzték a Ceglédet és az Egert, és hazai pályán 12-12-t játszottak a BVSC-vel.

Ezzel szemben a csabaiak mérlege az alapszakaszból hozott eredményekkel együtt: hét győzelem, két döntetlen és négy vereség. A rájátszásban a csabai fiúk is csak egy vereséget könyvelhetnek el, két héttel ezelőtt, hazai pályán kaptak ki az angyalföldiektől (16—17). Emellett négy győzelem (Racionet Honvéd 14—8 és 8—6, Neptun VSC 13—12 és 8—7), és két döntetlen (Angyalföld 11—11, Szombathely 9—9) áll a nevük mellett.

– Óriási csata várható. Egy biztos, számunkra a döntetlen sem elég az üdvösséghez. A szombathelyi csapat sok és gyorsan úszó fiatalból áll. Vagyis az egyik legfontosabb, hogy ügyeljünk arra, ne tudjanak lefordulni rólunk. Ezt az odavágón a vasi székhelyen meg is valósítottuk, most hasonlóra lesz szükség – nyilatkozott Kádár József, a gárda vezetőedzője a klub honlapján.

A csapatnak egyetlen hiányzója lesz dr. Makra Zsolt személyében, de a csapat mestere bízik abban, hogy nélküle is megoldja a csapat a feladatot és ünnepelhetnek a szombati derbi után.

– Az év mérkőzése lesz, legalábbis a másodosztályú szezonban mindenképp. Nagyon jó csapat a Szombathely, sok fiatallal, egy kicsit szerb mentalitással, ami kellemetlen minden ellenfélnek. Idegenben döntetlent játszottunk, így ha nyerünk, mi vagyunk a bajnokok. Ez a meccs nem a taktikáról szól majd, maximum a végén, ha szoros az állás. Itt minden fejben dől majd el – emelte ki Ajtai Miklós csapatkapitány.

A találkozó szombaton 11 órakor kezdődik az Árpád fürdőben. A Békéscsaba-Szombathely bajnoki összecsapást hétfőn este 21 órától felvételről teljes egészében is láthatják a 7.Tv műsorán.

Az utolsó forduló programja:

Június 10., szombat, 10.00 óra: BVSC-Zugló—Racionet Honvéd, Budapest. 11.00: Csabai Csirkefogók VK, Békéscsaba—Aligátor VUS, Szombathely. 11.00: Ceglédi VSE—Angyalföldi SI DSE, Budapest. 15.00: Neptun VSC, Budapest—Eszterházy Károly Főiskola SC, Eger.

 

A hírről készült videó anyagunk:

Megosztás:

Címke: , , , , ,