Véget ért a Labdajáték Diákolimpia: 5. lett a gyulai csapat

 

Békéscsabán, Gyulán és Mezőberényben rendezte meg a III. korcsoportos Összevont Labdajáték Diákolimpia Országos Döntőjét a múlt hétvégén a Békés Megyei Diáksport Egyesület. A három város megosztotta a labdajátékok döntőit, így Gyulán a labdarúgás mérkőzései zajlottak le. A rangadón összesen húsz fiúcsapat küzdött meg egymással.

Az időjárás is kedvezett azoknak a sportolóknak, akik részt vettek az Összevont Labdajáték Diákolimpia Országos Döntőjén. Vasárnap délelőtt verőfényes napsütésben játszhattak a fiatalok, akik jó hangulatú meccseket vívtak egymással.

Baktai Ferencné a város sportreferense elmondta: 16ezer gyerek versenyzett a bejutásért, ezek közül a legjobbak – a megyei első és második helyezettek – mérettetik meg magukat a gyulai rendezvényen.

A mezőny egyébként kiegyenlített volt: a helyosztókon több találkozón is csak büntetőkkel dőlt el a sorrend. A két hazai – a Gyula és a Békéscsaba csapata is – büntetőkkel nyerte meg a döntő összecsapást.

Borombós Márton a gyulai csapat játékosa a meccset kommentálva kifejtette: összességében nagyon jól játszottak és akár a harmadik helyet is elcsíphették volna, de végül az ellenfelük bizonyult jobbnak egy ponttal.

A harmadik helyet végül a Szolnok nyerte, míg a döntő a Győr és a Székesfehérvár labdarúgói közt dőlt el. 2–0-s eredménnyel végül a székesfehérvári együttes érte el az első helyet. A két Békés megyei együttesből a gyulaiak az 5., a békéscsabaiak pedig a 11. helyen zárták a bajnokságot.

A város alpolgármestere Kónya István kiemelte: a fiatalok nem csak a város sport-, hanem a gasztronómiai- és kulturális értékeit is megismerhették a rendezvény alatt. A város ugyanis szabad bejutást biztosított a fiataloknak a vár mellett a kastélyba és a fürdőbe is. Így a fiatalok a meccsek közt szabadon felfedezhették Gyula város szépségeit és fő látványosságait.

Különdíjasok:

Gólkirály Lengyel Szabolcs (Kiskunhalas)
A legjobb mezőnyjátékos: Menyhárt Zsombort (Székesfehérvár)
A legjobb kapus: Tóth Balázs (Győr)
A legjobb edző: Tordasi Zsolt (Székesfehérvár)

 

 

A hírről készült videó anyagunk:

Megosztás:

Címke: , , , ,