Utca parlament, utca fórum a lakok érdekében

Június hetedikén utca parlamentet rendezett Kiss Tibor alpolgármester.  Kiss Tibor tájékoztatta a körzetéből megjelenteket az elmúlt időszak fejlesztéseiről, és a közeljövő beruházásairól. A fórumon átbeszélték a városrészt érintő problémákat, majd az operatív lépések érdekében közös bejáráson vettek részt, a városüzemeltetési osztály képviselőjével és a lakókkal.

Többek között a gallyazással, út karbantartásával, az el nem szállított zöld hulladékkal, valamint az illegálisan elhelyezett hulladékkal kapcsolatban merültek fel problémák. – mesélte el Gergelyné Kertes Katalin.

Farkasinszkiné Kukola Mária, Szabadság téri lakos úgy fogalmazott, az ő környezetükben örökös probléma az üzletek éjszakai nyitva tartása, a hangoskodás és az alkohol fogyasztás. Ez főleg hétvégén, pénteken és szombaton jelent problémát nekik. Mária elmondta történt már olyan eset is, amikor valaki az ablaka alá piszkított. A hölgy többször keveredett már szóváltásba a rendbontókkal, sőt állítása szerint olyan is volt, hogy vízzel próbálta elzavarni a bulizó népet.

Elmondta, neki problémát jelentenek a környező zeneiskola dohányzó fiataljai is. Mária tarthatatlannak tartja az egész napos füstfelhőt, ami a környéket áthatja.

Kiss Tibor alpolgármester kiemelte, minden problémát igyekeznek megoldani, ami a Városüzemeltetési Osztályra tartozik. Ami a Közigazgatási Osztály hatásköre, abban annyi segítséget ajánlott az alpolgármester a lakóknak, hogy amennyiben írásba foglalják a panaszokat és az észrevételeket, abban az esetben továbbítja azt az illetékes osztály részére.

Az utca fórumon a Derkovits sor, Szabadság tér, Bajza utca, valamint a József Attila utca képviselői, lakói vettek részt.

Kiss Tibor a fórum végén megjegyezte, a legtöbb felvetett probléma, nem a Városüzemeltetési Osztály hatáskörébe tartozik, a szemetelésért, a hangoskodás, mind- mind a Közigazgatási Osztályra tartozik. A közlekedési szabályok betartásával kapcsolatban sincs kompetenciája a városnak, az ilyen fajta szabálysértésekben a rendőrség tud eljárnia- tette hozzá a Városüzemeltetési osztályvezető helyettes.

Megosztás:

Címke: , ,