Ünnepélyes állománygyűlés Orosházán

A Készenléti Rendőrség egyik új határvadász bevetési osztálya működik Orosházán.

Ünnepélyes állománygyűlésen köszöntötte 2017. június 13-án a Készenléti Rendőrség Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság XXIV. Határvadász Bevetési Osztályának állományát Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány. A rendezvényen részt vettek Békés megye és Orosháza közigazgatási és önkormányzati vezetői, valamint a rendőrséggel együttműködő szervezetek képviselői.

Magyarország Kormánya 2016. augusztus 10-én döntött a Rendőrség létszámának 3000 fővel történő bővítéséről. Ez biztosítja azt, hogy a Készenléti Rendőrség két határrendészeti igazgatóságnak 13 határvadász bevetési osztálya működjön az ország 11 városában. A régi és az újonnan alakult osztályok Pécsett, Kaposváron, Szombathelyen, Győrben, Nagykanizsán, Miskolcon, Debrecenben, Nyírbátorban, Orosházán, Szegeden és Kiskunhalason találhatók. A Kormány 2017. február 3-án hozott 1043/2017. számú határozata biztosítja a Rendőrség hivatásos állományának 3000 fős létszámfejlesztéséhez szükséges forrásokat.

Orosházán 2017. májusában kezdte meg működését a Készenléti Rendőrség osztálya. A jelenleg 158 főből álló egység átlagéletkora 32,5 év. Az osztály létszáma a Készenléti Rendőrség, illetve a megyei rendőr-főkapitányságok tapasztalt rendőri állományából pályázat útján kiválasztott 79 főből és a határvadász-képzést követően kinevezett 79 főből tevődik össze. Az állomány ideiglenes elhelyezésére az Orosháza, Gyopárosi út 1. szám alatti rendőrségi objektumban került sor.

A Készenléti Rendőrség országos illetékességére tekintettel az állomány nem csak az elhelyezésül szolgáló városban, megyében, hanem Magyarország területén bárhol bevethető, ahol ezt az ellátandó határbiztonsági, közbiztonsági feladatok indokolják.

forrás:police.hu

Megosztás: