Túró rudi szelet húsvétra, ha éppen nincs ideje sütni – íme a recept!

2024. március 29. 06:14 | Csiffáry Zsuzsanna

Nem mindenki kedveli az úgynevezett hideg süteményeket, amelyek elkészítéséhez nem kell sütő. Talán olvasóink ezúttal kivételt tesznek a cikkben olvasható recept esetében!

Nagyon szeretek sütni, de tény, nem mindig sikerül eljutnom a sütő bekapcsolásáig, sőt, ezt megelőzően a tészta összeállításáig sem. Így arra jutottam, hogy nem feltétlenül kell mindig 6 tojásos piskótából vagy kelt, morzsolt tésztából tortát, pitét készíteni ahhoz, hogy finom édességekkel kínáljuk a szeretteinket és a vendégeket.

A legtöbben jól ismerik a hideg, sütés nélküli sajttorta receptjét, amelynek gyümölcsös kreációi a tavasz és a nyár nagy slágerei. Most egy könnyen elkészíthető túró rudi szeletet osztok meg olvasóinkkal, amelyhez még a sütőt sem kell bekapcsolni!

 

Túró rudi szelet
  • 30 dkg darált keksz
  • 12 dkg vaj
  • 6 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek holland kakaópor
  • 1,5 dl tej

Hozzávalók a krémhez:
  • 25 dkg túró
  • 3 ek porcukor
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • 2,5 dl habtejszín

 

A tetejére:
  • 6 dkg étcsoki
  • 1 ek olaj
Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egyneművé dolgozzuk, és elegyengetjük egy tepsibe vagy tortaformába. A krémnél a behűtött tejszínt felverjük robotgéppel, majd összekavarjuk a túróval és a többi hozzávalóval. Ha valaki ügyel a cukorbevitelre, 2 ek eritrittel helyettesítheti a cukrot. A krém összeállítása után a tésztára "pakoljuk" a masszát. A csokit mikróban vagy vízgőz felett olvasszuk fel és keverjük el az olajjal, majd a süti tetejére csurgatjuk. Fogyasztásig hűtőben tároljuk, de 2-3 órán keresztül mindenképpen hűtsük (én este készítettem el, másnap szeleteltem).

További programok »

Itthon

A spárga, retek, tészta, tejszín és kolbász esete - Bevált a szokatlan párosítás

A szezon két legnépszerűbb szereplője a fehér és a zöld spárga. A következőkben egy zöld spárgás receptet veszünk górcső alá. Ezt a zöldséget a fehér társával ellentétben nem kell meghámozni, elég csak a fásabb végét letörni, néhány percig sütni vagy párolni, nem igényel hosszadalmas hőkezelést. Amellett, hogy finom, jó néhány hasznos tulajdonsága is van!
12:23
FEL