Több mint 300 millió forintból újul meg Dánfoki Üdülőközpont

Több, mint 300 millió forint uniós forrás érkezik Békés helyi turizmus fejlesztésére. A projekt során lehetőség nyílik az egyre népszerűbb Dánfoki Üdülőközpont és Szabadstrand természetes fürdőhelyét érintő korszerűsítésre, a komplexum infrastrukturális modernizálására, valamint attrakcióbővítésre.

A Dánfoki szabadstrand területe teljesen megújul az uniós forrásnak köszönhetően.  Békés város alpolgármestere Kálmán Tibor elmondta, az aktív turizmus tekintetében Dánfok kiemelkedő szerepet tölt be, éppen ezért fontosak a fejlesztések, amivel gazdagodni fog az üdülőközpont.

Kálmán Tibor a fejlesztéseket röviden felsorolta és elmondta az felújítás után a strand területe gazdagabb lesz, strandfoci pályával, vízi röplabda pályával, ivó kutakkal, járdával, kerékpár tárolóval és beléptető rendszerrel. Hozzátette a legnagyobb attrakció egy hullámszörf medence lesz, de ezen kívül vízi útvonalon a strandtól belehet majd jutni Békés város belvárosába is. Úgy fogalmazott az alpolgármester, hogy ez egy jelentős lépés  a város vízi turizmus fejlesztésében.

A bejárással egybekötött sajtótájékoztatón Izsó Gábor a város polgármestere úgy fogalmazott, a Dánfoki Üdülőközpontnak Békés város életében jelentős szerepe van. Sok közösségi programnak adott és fog a jövőben is otthont adni ez ez a terület.

Izsó Gábor kiemelte, ez a beruházás még inkább segíti Békéscsaba, Gyula és Békés turisztikai együttműködését. A három város közül Békésnek van talán az egyik legjobb adottsága a vízi turizmus tekintetében, köszönhető ez a Körös menti elhelyezkedésnek. A települések közti szoros együttműködés sok pozitívummal járhat. – hangsúlyozta  a polgármester és hozzátette, akkor, ha ez az összetartás valóban  erősödik évről évre, akkor ez a Közép Békési régió lehet Békés megyének, de akár Dél- Kelet Magyarországnak is egy olyan központja, mint mondjuk Szeged, vagy Arad, vagy Szabadka.

A központ üzemeltetője hozzátette, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a színvonal emelkedés ne járjon a látogatóknak többlet költséggel. Patai Ferenc úgy fogalmazott, a cél az, hogy a tiszta és modern környezet alapfeltétel legyen, és nem egy olyan szolgáltatás, amiért pénzt kell kérni.

A munkálatokat csak a nyári szezon után kezdik meg az Üdülőközpont és a szabadstrand területén és várhatóan jövő nyárig be is fejezik azokat.

 

A hírről készült videó anyagunk:

Megosztás:

Címke: , , , , ,