Tenisz: 25 ezer dolláros verseny Gyulán

A Magyar Tenisz Szövetség jóvoltából 25 ezer dollár összdíjazású ITF futures tornát rendeznek a fürdővárosban, hasonlóra pedig még nem volt példa a megyében.

– A gyulai tenisz klub évtizedek óta színvonalas hazai versenyeket rendez, ezen kívül nagyon sok igazolt sportolóval és MTSZ klubkártyával rendelkezik. Ilyen előzmények után kereset meg tavaly novemberben Richter Attila, a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára, aki arra gondolt, hogy a 2017-es profi versenyek egyik helyszíne Gyula városa lehetne, melyhez a főszponzort is biztosítja – emelte ki Kovács Zoltán, a házigazda Tenisz Szabadidő Sport Klub vezetőségi tagja az egyesület honlapján.

Hosszú szünet után, komoly állami támogatással, a magyar tenisz életet tavaly sikerült visszajuttatni a profi versenyek térképére. A futures versenyeken világranglista pontokat lehet szerezni, és a magas összdíjazás miatt akár a rangsor kétszázadik helyéről is érkezhetnek játékosok Gyulára. Csak érdekességképpen, Novak Djokovic felnőtt karrierje egy ilyen torna megnyerésével kezdődött Szolnokon, 2004-ben.

Június 10-én, szombaton egy 48-as selejtező táblával kezdődik a verseny, és június 13-án indulnak a 32-es egyéni és a 16-os páros főtábla küzdelmei. Ebből kifolyólag az edzőkkel együtt száznál több sportember várható.

– Ez most tényleg nagy élmény lehet azok számára, akik szeretik a sportot és a teniszt. Úgy gondolom, a fiatal versenyzőknek komoly motivációt adhat, hogy testközelből nézhetik a profik edzését és mérkőzéseiket. A verseny mindenki számára ingyen látogatható lesz, és a helyi médiával megegyezve, a napi játékrendeket igyekszünk mindig frissen előre közölni. Emellett a klub hivatalos közösségi oldalán és a Magyar Tenisz Szövetség honlapján is naprakész információt kaphat mindenki az eseményről – tette hozzá Kovács Zoltán.

Megosztás:

Címke: , ,