Táblagépet ajándékozott az egyesület a végzősöknek

 

Ötödik éve, hogy Békéscsabán, a Lencsési Kulturális és Sportegyesület táblagépet ajándékoz a Lencsési Általános Iskola néhány végzős diákjának. Az iskolába az ajándékokat dr. Ferenczi Attila tanácsnok vitte el, aki maga is hozzájárult a gyerekek jutalmazásához.

Egy-egy táblagépet vehetett át idén év végén is a Lencsési iskola három tanulója, Hódos Andrea, Doba László Eliot és Mák Tamás, a Lencsési Kulturális és Sportegyesület és dr. Ferenczi Attila részönkormányzati elnök, képviselő jóvoltából.

– Olyan gyerekeket ajándékozunk meg, akik nemcsak jó tanulmányi eredményükkel tűnnek ki a többiek közül, hanem akiknek esetlegesen a körülményeik olyanok, hogy más módon nem kaphatnánk ilyen jellegű ajándékot, nevezetesen egy-egy táblagépet – mondta dr. Ferenczi Attila pénteken, a tabletek átadásakor.

Vida András az iskola igazgatója kiemelte: közel hétszáz diák jár intézményükbe, ahol az egyik  alapelv az, hogy mindenki önmagához mérten teljesítsen a legjobban. Nem feltétlenül azok a gyerekek kapnak tehát ilyen jellegű elismerést, akik a legkiválóbb tanulmányi munkát végzik, hanem azok, akik a helyzetüknél, hozzáállásuknál fogva a legjobbat hozzák ki magukból.

– Nagyon örülünk ennek a kezdeményezésnek, és ezúton is szeretnénk köszönetet mondani érte. Úgy hiszem, hogy a mai világban, amikor rohamosan fejlődik körülöttünk az informatika, akkor egy-egy ilyen modern eszköz nagyon jelentősen hozzájárul, hogy a gyerekek lépést tudjanak tartani ezzel a fejlődéssel – fogalmazott Vida András.

 

“Az iskolában minden megvolt hozzá, hogy jó eredményeket tudjak elérni”

 

Az egyik jutalmazott Hódos Andrea, akinek a kedvence tantárgya az angol. Éppen ezért az Evangélikus gimnázium nyelvi előkészítőjében folytatja tanulmányait ősztől. Sok szép emléket őriz a Lencsési iskolából, s mint megtudtuk, a legjobb barátnőjével is az iskolában ismerkedett meg.

Doba László Eliot az Andrássy gimnáziumban tanul tovább. Várja az új kihívásokat, az új osztálytársakat, ugyanakkor a régiektől sem szeretne elszakadni, nagyon bízik abban, hogy az általános iskolai barátok megmaradnak.

A harmadik megajándékozott Mák Tamás, aki a Gépészetibe jár majd ősztől és informatikus szeretne lenni. Nagy meglepetésként érte a tablet, ami segítheti választott pályáján is.

– Soha nem gondoltam, hogy megérdemelnék egy ilyen táblagépet. Az eredményeim eddig jók voltak, de lényegében ezt is annak köszönhetem, hogy nagyon jó az iskolánk. Jó volt az osztályközösség, az iskolaközösség, kedvesek voltak a tanárok, szóval minden megvolt hozzá, hogy jó eredményeket tudjak elérni – fogalmazott szerényen Tamás.

Dr. Ferenczi Attila szerint a mai fiatalok már nagyon fogékonyak az információs alapú társadalomra, az életük fontos része az internet és a közösségi oldalak használata. Ezt szerették volna megkönnyíteni a Lencsési Kulturális és Sportegyesülettel a gyerekeknek. Így jobban telhet számukra a szünidő, további tanulmányaikhoz is rendelkezésre áll a tablet, és még egy élménnyel gazdagabban búcsúzhatnak a Lencsési iskolától.

 

A hírről készült videó anyagunk:

Megosztás:

Címke: , , , , , , ,