Szurkolók és a sportolók közösen egy jó ügyért

A Békéscsabai Előre Női Kézilabda SE még januárban indította el jótékonysági akcióját „Szurkolj, segíts!” elnevezéssel. A kezdeményezés a mostani szezonban is folytatódik, a hétvégi bajnoki fordulón a „Szurkolók az állatokért” elnevezésű szervezettel közösen várják az adományokat.

A Békéscsabai Előre NKSE csapata a hétvégi bajnoki kézilabda-mérkőzés során a „Szurkolók az állatokért” közösséghez csatlakozva szeretnék felhívni a figyelmet az állatok biztonságos és megfelelő tartására. A csabai szurkolók az elsők között csatlakoztak a mozgalomhoz.

Kovács Viktor szurkoló úgy fogalmazott, a felelős állattartás fontos dolog, ezért, amikor az egész kialakult, akkor az elsők között jelentkeztek az akcióba. Hozzátette, remélik, hogy megyeszerte is egyre több követőjük lesz és egyre több ember tud segíteni, akár a sportolók segítségével is.

A hétvégi adománygyűjtést a kézilabdacsapat tagjai is támogatják. Walfisch Mercédesz csapatkapitány elmondta, úgy gondolják, hogy ez az akció a csapatot is segíti, jó hírnevet ad az egyesületnek. Hangsúlyozta, hogy az is jó dolog, hogy segíthetnek az állatokon és a szurkolók mellé állhatnak egy ilyen nemes cél érdekében.

Békéscsaba szociális tanácsnoka elmondta, többféle módon is lehetőség van az adományozásra.  Herczeg Tamás elmondta, a jegybevétel egy részét felajánlják a nemes cél érdekében, emellett lesz többek között adománygyűjtés, fényképtárlat, jótékonysági árverés, így minden segítő szándékú sportbarát megtalálhatja a módját, hogyan segítheti a házi kedvenceket. A nagy szabású akciósorozat teljes bevétele a Békés megyei állatbarátok munkáját segíti.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , ,