Szüreti mulatság a Meseházban

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg Békéscsabán a Meseház udvarán a Szüreti Mulatságot. Ilyenkor begyújtják a ház búbos kemencéjét, és hagyományos recept alapján készítik el a kenyérlángost.

Idén újítottak is a hagyományos recepten, hogy a gyerekek megkóstolhassák a krumplis lángost. A finomság készítésen kívül lehetőségük volt a gyerekeknek és felnőtteknek mustpréselésre is. A szőlő szemezgetése után egy présgép segítségével készítették el a szőlőlevet. A népi hagyományok a különböző kézműves alkotások készítése közben is megelevenedtek.

– Egyik legrégebbi rendezvényünk a meseházi szüreti mulatság. Nagy öröm a számomra, mert ez a háznak egy olyan tradicionális eseménye, ami évről-évre visszatér, tulajdonképpen fix programokkal is.  Ilyenkor befűtjük a Meseház búboskemencéjét és ott sütünk kenyérlángost. Ezt a kenyérlángost idén krumplival ízesítjük, amit tejföllel kenünk meg, megszórjuk lilahagymával , úgyhogy egy kicsit változtattunk az elmúlt évekhez képest és bízom benne, hogy jól sikerül – mondta el a Meseház vezetője, Veres Krisztina.

 

 

 

Megosztás:

Címke: , , ,