A szabadság madarai a Petőfi utcában

Zsíros András | 2017. március 15. - 16:24

Ünneplőbe öltöztek az iskolások is a márciusi ifjak tiszteletére. Az oktatási intézményekben jellemzően a nemzeti ünnep előtti napon tartottak megemlékezéseket a diákok. Békéscsabán a Petőfi Utcai Általános Iskolában a hetedikesek álltak fel a tornateremben felállított színpadra.

Sport, tánc, ének és zene is helyet kapott a versek mellett a műsorban, aminek összeállítása már január végén elkezdődött. Három héten át tartottak a próbák a gyerekekkel, akik az előadás főszervezője szerint szívesen vettek benne részt. Ez nem is csoda, hiszen a műsorelemeket az alapján állították össze, milyen különlegességek jellemzik az évfolyam diákjait. Klimaj Klára magyar nyelv és irodalom tanár elmondta, nem volt kötelező a műsorban szerepelni, akik pedig jelentkeztek, választhattak, hogy csak mozogni szeretnének, verset mondani vagy mind a kettőt, és ez alapján osztották ki a szerepeket.

A műsort régi hagyomány szerint mindig a hetedikesek adják elő, színvonalában pedig igyekeznek a maximumot nyújtani. Papp Gyöngyi igazgató reményei szerint ez más téren is jellemző az iskolára: a tanulmányi munkában, közösségi tevékenységekben, sportteljesítményekben és a kultúrában. Hozzátette, tanítványaik a városi megmérettetéseken az élmezőnyben vannak.

Ennek jegyében az ünnepség végén az iskolai tanulmányi és kulturális versenyeinek díjazottjait is köszöntötték.